V prometni nesreči v Komendi umrl 18-letnik

Vzrok nesreče je bila najverjetneje neprilagojena hitrost na ovinku. Sopotnik huje poškodovan.

Objavljeno
19. november 2016 10.19
Prometna nesreča
N. Č., STA
N. Č., STA
Komenda - Na Glavarjevi cesti v Komendi se je ponoči okrog 3.15 zgodila prometna nesreča, v kateri je domnevno zaradi neprilagojene hitrosti umrl 18-letni sopotnik v avtomobilu, 18-letni voznik pa se je huje poškodoval. V vozilu je bil še 20-letni sopotnik, ki je lažje poškodovan.

Do nesreče je prišlo, ko je voznik na poti skozi Komendo proti Mostam pripeljal iz desnega nepreglednega ovinka v levi ovinek, kjer je domnevno zaradi neprilagojene hitrosti izgubil nadzor nad vozilom. Zapeljal je na bankino, pri čemer se je vozilo obrnilo in trčilo v betonsko ograjo ter odbilo na vozišče, so sporočili iz ljubljanske policijske uprave.

Med trčenjem v ograjo sta voznik in eden od sopotnikov padla iz vozila ter obležala na vozišču. Sopotnik je zaradi poškodb na kraju nesreče umrl, voznik pa je utrpel hude telesne poškodbe. Tretja oseba v vozilu je po podatkih policije utrpela lažje telesne poškodbe.

Ogleda kraja prometne nesreče sta se udeležila dežurna preiskovalna sodnica in državni tožilec, cesta je bila v času ogleda in odpravljanja posledic zaprta. Promet so sprostili okrog 7.45. Policisti nadaljujejo s preiskavo okoliščin prometne nesreče, o ugotovitvah bodo obvestili tudi tožilstvo.