V deroči reki našli truplo pogrešanega moškega

Tolminski policisti so tujo krivdo izključili in ugotovili, da je šlo za nesrečo.

Objavljeno
14. september 2017 15.18
dja PADALEC
L. Z.
L. Z.
Tolmin − V današnji iskalni akciji so novogoriški in tolminski policisti ter reševalci v reki Tolminki našli truplo pogrešanega 46-letnega moškega iz Zgornjega Posočja. Njegovi svojci so ga pogrešali od včeraj, ko so tudi obvestili policijo.

Ponesrečenca so našli danes ob 9.50. Po doslej zbranih ugotovitvah na truplu ni bilo ugotovljenih znakov nasilja, tako da so policisti tujo krivdo izključili in kot vzrok smrti navedli nesrečo.

Iskanja pogrešanega so se lotili takoj po prijavi, a so bili včeraj neuspešni, so sporočili s Policijske uprave Nova Gorica. Aktivnosti za izsleditev so začeli izvajati na območju planine Polog (občina Tolmin) in ob reki Tolminki; gre za izjemno zahteven teren in na več mestih strm s prepadi, prav tako je območje gosto poraslo z gozdnim drevjem, reka Tolminka pa je zaradi zadnjih padavin zelo porasla in deroča.

V današnjo iskalno akcijo so bili poleg policistov iz Tolmina in Nove Gorice vključeni tudi gorski reševalci in gasilci, prav tako so pri iskanju sodelovali sorodniki pogrešanega (skupno okoli 20 ljudi), na pomoč pa sta prišla tudi dva helikopterja.