V Savi izginil moški, ki je bežal pred policijo

Trije moški so sredi noči v Trbovljah bežali pred policijo, dva sta skočila v Savo, eden je priplaval na breg, drugi pa izginil.

Objavljeno
26. avgust 2015 11.08
Mi. K., kronika
Mi. K., kronika
Trbovlje - Policijska patrulja je danes ponoči v bližini Železniške postaje Trbovlje opravljala kontrolo terena zaradi preprečevanja vlomov in tatvin, ko so okrog 1.40 opazili tri osebe, ki so pričele bežati, ko so opazili policiste. Eden od njih se je po nekaj metrih ustavil in počakal policiste, medtem ko sta druga dva stekla proti reki Savi in skočila vanjo. »Pri tem so policisti opazili, da je enemu od njiju uspelo preplavati reko, drugega pa je pričel tok reke odnašati, tako da ga policisti niso več videli,« so sporočili iz ljubljanske policijske uprave.

Policisti so takoj aktivirali gasilce in policisti vodnike službenih psov, ki so pričeli s pregledovanjem nabrežja reke Save. Moškega, šlo naj bi za 19-letnega Trbovljčana, niso našli.

V iskalno akcijo so se v zgodnjih jutranjih urah policistov vključili tudi gasilci, Brodarsko društvo in potapljači iz Društva za podvodne dejavnosti Trbovlje. »Prav tako je aktiviran policijski helikopter. Iskalna akcija poteka ob nabrežju reke Save vse od Trbovelj do Hrastnika,« so še sporočili iz policije. Po zadnjih informacijah so gasilci za zdaj prekinili z iskalno akcijo.