V Škofji Loki nesreča avtobusa in tovornjaka

V nesreči se je poškodovalo 10 oseb, oba voznika in devet potnikov. Prepeljali so jih v ljubljanski klinični center.

Objavljeno
09. marec 2012 08.17
R. T., Delo.si
R. T., Delo.si

Škofja Loka - V Škofji Loki v križišču na Starem dvoru se je danes nekaj pred 6. uro zjutraj zgodila prometna nesreča tretje kategorije, v kateri sta bila udeležena avtobus in tovornjak. Več oseb je bilo v nesreči poškodovanih, so sporočili s Policijske uprave Kranj.

Kot pa je za STA pojasnil pomočnik komandirja Policijske postaje Škofja Loka Matjaž Hudobivnik, je bilo v nesreči poškodovanih 11 oseb, in sicer voznik tovornjaka, voznik avtobusa in devet potnic na avtobusu. Poškodovane so že odpeljali v ljubljanski klinični center.

Po poročanju Delove dopisnice Špele Ankele je žrtvam nesreče pomagalo 17 prostovoljnih gasilcev iz Škofje Loke in njihovi poklicni kolegi iz Kranja.

Tovornjak je okrog 5.40 pripeljal iz smeri Ljubljane, avtobus pa je vozil v smeri Škofja Loka - Trata. V trčenju je tovornjak ostal v križišču Škofja Loka - Kranj - Ljubljana, medtem ko je avtobus odbilo pod cesto. Kaj natančno se je zgodilo, policija še preiskuje. Na kraju nesreče je tudi že preiskovalna sodnica.

Policisti pozivajo morebitne očividce, ki bi vedeli kaj več tako o nesreči kot delovanju semaforjev v času nesreče, da jih pokličejo na številko 113.

Cesta Kranj-Škofja Loka je v križišču s Kidričevo cesto v Škofji Loki popolnoma zaprta.