V Sočo padlo ultralahko letalo

Letalo italijanskih registrskih oznak je po podatkih portala neuradno pilotiral slovenski pilot iz Grosupljega.

Objavljeno
06. februar 2016 17.09
S.P., STA
S.P., STA

Nova Gorica - Pri kraju Mrzlek je okoli poldne v reko Sočo padlo ultralahko letalo. Pilotu, ki je bil sam v letalu, se je uspelo rešiti, je poročal spletni portal RTV Slovenija. Po podatkih Policijske uprave Nova Gorica pri nesreči naj ne bi bil poškodovan.

Letalo italijanskih registrskih oznak je pilotiral 60-letni slovenski pilot iz Grosupljega, ki je poletel iz Ajdovščine. Pred nesrečo je letel okoli 20 metrov nad gladino akumulacijskega jezera za hidroelektrarno Solkan. Okoli dva kilometra pred jezom je letalo s prednjim delom trčilo v električni žici nad jezerom, letalo pa je začelo izgubljati višino. Pilot je zato zasilno pristal na gladini Soče, so sporočili s Policijske uprave Nova Gorica.

Takoj po pristanku je pilot sam zlezel iz letala in odplaval na breg ob glavni cesti Plave-Solkan. Odpeljan je bil v bolnico Šempeter na preventivni pregled.

Ker se je nesreča zgodila blizu zajetja vodnega vira, so na kraj dogodka prišli tudi delavci podjetja Vodovodi in kanalizacija Nova Gorica in ugotovili, da ni prišlo do onesnaženja, poroča portal.