V včerajšnji nesreči reševalno vozilo zaprlo pot motorju

34-letni voznik je vozil vozilo reševalne službe po Zaloški cesti v Ljubljani iz smeri Poti na Fužine proti Kajuhovi cesti.

Objavljeno
30. marec 2017 12.02
nesreča
Š. P., STA
Š. P., STA
Ljubljana − Sredina prometna nesreča na Zaloški cesti v križišču s Toplarniško ulico v Ljubljani je bila usodna za 29-letnega voznika motornega vozila in njegovo 24-letno sopotnico. Motorju, s katerim sta se peljala naravnost skozi križišče, je pot zaprlo reševalno vozilo, ki je zavijalo levo, so danes sporočili z ljubljanske policijske uprave.

Prometna nesreča se je zgodila nekaj pred 14. uro. Po ugotovitvah policistov je 34-letni voznik vozil specialno vozilo reševalne službe po Zaloški cesti v Ljubljani iz smeri Poti na Fužine proti Kajuhovi cesti. Po skrajnem levem prometnem pasu je pri zeleni luči na semaforju zapeljal v križišče in zavil levo, pri tem pa ni spustil mimo motorja, s katerim se je s sopotnico takrat skozi križišče naravnost v nasprotni smeri pripeljal 29-letnik.

Po trčenju sta motorist in njegova sopotnica padla in obležala na vozišču. Oba sta med vožnjo uporabljala pripeto zaščitno motoristično čelado, vendar sta v nesreči utrpela tako hude poškodbe, da sta umrla na kraju nesreče. V nesreči se je lažje poškodoval še 25-letni potnik v reševalnem vozilu. To sicer v času nesreče ni bilo na nujni vožnji.

Ogleda kraja prometne nesreče sta se udeležili tudi dežurna preiskovalna sodnica in državna tožilka. Policisti še naprej zbrajo obvestila glede okoliščin prometne nesreče, so še zapisali na Policijski upravi Ljubljana.