V trčenju z avtobusom umrl voznik avtomobila

Nesreča se je zgodila včeraj okoli 20. ure na cesti med Ptujem in Podvinci, približno en kilometer iz Ptuja.

Objavljeno
26. marec 2015 22.13
Mi.K., kronika
Mi.K., kronika
Ptuj - Na regionalni cesti iz smeri Ptuja v smeri Podvincev se je včeraj zvečer zgodila prometna nesreča, v kateri je umrl 34-letni voznik avtomobila. V blagem, levem, preglednem ovinku moški po navedbah mariborske policije ni prilagodil hitrosti vožnje po cestišču, ki je bilo v času nesreče mokro. Zaradi prevelike hitrosti je zapeljal iz ceste na bankino in nekaj časa vozil po njej, nato pa je trčil v kovinsko zaščitno ograjo.

»Od tam je njegovo vozilo odbilo v levo, tako, da je z desnim delom naprej bočno drselo čez sredino, na nasprotno smerno vozišče. Tam je z desnim bočnim delom trčilo v sprednji del avtobusa, ki ga je iz nasprotne smeri pravilno pripeljal 55-letni voznik. Voznik avtobusa je poskušal prometno nesrečo preprečiti tako, da se je v vozilom umikal skrajno desno, vendar mu to ni uspelo,« so sporočili iz mariborske policijske uprave.

Voznik avtomobila je ostal ukleščen v vozilu, iz katerega so ga rešili gasilci. Zaradi hudih poškodb pa je na kraju nesreče umrl, medtem ko se voznik avtobusa v prometni nesreči ni poškodoval. V času nesreče na avtobusu ni bilo potnikov, prav tako ne v osebnem avtomobilu.

V letošnjem letu je na cestah na območju mariboske policijske uprave v prometnih nesrečah umrlo že šest oseb, v enakem obdobju lanskega leta pa tri.