V vodnjaku našli moško truplo

Neuradno: Gre za takrat 21-letnega Jureja Erjavca, ki je skrivnostno izginil februarj 2012.

Objavljeno
04. junij 2014 15.20
Posodobljeno
04. junij 2014 15.20
*bora* Zidanica
Bojan Rajšek, Litija
Bojan Rajšek, Litija
Metlika - Pri zapuščeni zidanici v Dolnjem Suhorju v metliški občini so policisti včeraj okrog 21. ure v vodnjaku naleteli na razpadajoče moško truplo, ki je bilo zelo dolgo v vodi. Zaradi interesa preiskave na novomeški policijski upravi izjav za javnost ne dajejo.

Sinoči okrog 20. ure so območje zločina dobesedno okupirali uniformirani policisti, kriminalisti in gasilci. Slednji so izčrpali vodo iz vodnjaka in truplo tudi izvlekli. Njegovo identiteto zdaj ugotavljajo v nacionalnem forenzičnem laboratoriju. Govori se, da je bil žrtev zločina takrat 21-letni Jure Erjavec iz Sel pri Dolenjskih Toplicah, ki je skrivnostno izginil 25. februarja 2012 in je bil nazadnje viden ponoči v bližini trgovinskega centra v Bršljinu.

Le streljaj od območja zločina domačini o grozodejstvu, ki se jim je dobesedno zgodil pred nosom, niso vedeli ničesar. Ker gre za razpadajoči objekt, ki ga je težko najti in marsikateri domačin zanj niti ne ve, nekateri sklepajo, da storilec oziroma storilci tega krutega umora niso prav daleč. Po nekaterih neuradnih informacijah so policisti domnevnega storilca že priprli, a nam tega na novomeški policijski upravi niso potrdili.

Neuradno je bil storilec iz Jugorja oziroma iz njegove okolice. V molk so zaviti tudi tamkajšnji domačini, ki so presenečeni in zgroženi, da se je kaj takega v njihovi vasi sploh lahko zgodilo, in da nihče o tem do danes ni vedel ali opazil ničesar sumljivega.