V Žabjaku streljal na partnerko in jo hudo ranil

Rominja je odklonila operacijo v novomeški bolnišnici, zato so jo morali prepeljati v ljubljanski klinični center.

Objavljeno
20. marec 2017 15.16
tjg*Zabjak
Bojan Rajšek
Bojan Rajšek

Novo mesto − Danes okoli poldneva so v romskem naselju Žabjak odjeknili streli. Okolico so obkolile močne policijske enote, območje preletava tudi helikopter. Hudo ranjena 22-letna ženska, pa naj se sliši še tako neverjetno, je odklonila operacijo v novomeški splošni bolnišnici, zato so jo morali prepeljati v Ljubljano.

Po naših neuradnih, a zanesljivih informacijah je po prepiru streljal na svojo partnerko Amadej K., ki je bil domnevno že večkrat nasilen do ženske in je tudi stari znanec policije. Po hudem prepiru je ženska hotela zbežati iz bivalnega prostora, domnevni storilec pa je potegnil pištolo in jo hudo ranil. Po eni različici je ženska menda ranjena v nogo, po drugi pa v hrbet in v roko.

»Storilec je nekaj časa živel v romskem naselju Smrekec v Grosupljem. Z žensko je hotel fizično obračunati. Ko je hotela pobegniti, se je nadnjo spravil s pištolo,« je povedal naš vir iz romskega naselja Žabjak. Na novomeški policijski upravi je Alenka Drenik za spletno Delo potrdila streljanje in tudi, da so policisti in kriminalisti že prijeli domnevnega osumljenca.

V Splošni bolnišnici Novo mesto smo izvedeli, da je bila 22-letna ženska ustreljena v hrbet. Kirurgi so opravili rentgen in naboj našli v predelu trebuha. Ranjeno žensko, ki je v spremstvu matere, so želeli novomeški kirurgi nemudoma operirati, a se je gospa odločila, da želi kirurški poseg v Kliničnem centru v Ljubljani. Novomeški kirurgi so nato poklicali travmatologe v Ljubljano, kjer so žensko počakali in jo na njeno željo oziroma zahtevo tudi nemudoma operirali.