Iskal mater, zabodel medicinsko sestro

Storilec je po dejanju pobegnil, a so ga policisti kmalu prijeli. Življenje uslužbenke ni ogroženo.

Objavljeno
11. februar 2016 10.46
dja*ZDRAVNIK
Boris Šuligoj
Boris Šuligoj

Piran - V eno od ambulant tukajšnjega zdravstvenega doma je moški z nožem napadel 50-letno medicinsko sestro iz piranske občine. Porezal jo je po glavi, rokah in zgornjem delu trupa. Kriminalisti dejanje obravnavajo kot poskus uboja.

Ranjena medicinska sestra ni v smrtni nevarnosti, si bo pa napad moškega verjetno zapomnila za vse življenje. Storilec, 29-letni Koprčan, ki so ga policisti že večkrat obravnavali zaradi različnih kaznivih dejanj in jim je znan zaradi svojih duševnih težav, je nekaj po osmi uri vstopil v zdravstveni dom, taval in blodil po hodnikih in čakalnicah ter ljudi spraševal po svoji mami. Naključno se je ustavil pred ambulanto medicine dela, prometa in športa in vstopil v ambulanto, napadel sestro, pacientka pa je medtem zbežala iz prostora.

Policisti in kriminalisti so kmalu postavili blokade na poteh iz Pirana, pobeglega napadalca so iskali tudi s šolanimi psi. Okoli desete ure zjutraj so ga ustavili v bližini pokopališča in ga pridržali. »Predvidevamo, da bo v 48 urah s kazensko ovadbo za poskus uboja priveden k preiskovalnemu sodniku na zaslišanje,« so po aretaciji sporočili s koprske policijske uprave. Moškemu, po naših neuradnih podatkih gre za Valterja Merlića, zaradi poskusa uboja grozi od pet do petnajst let zapora. Piranski zdravstveni dom je bil v času preiskave zaprt, saj so kriminalisti opravljali pogovore z vsemi, ki so bili v času napada v zdravstveni ustanovi.

Drugi poskus uboja 
v kratkem obdobju

Današnji napad na medicinsko sestro je že drugi poskus uboja, ki so ga v zadnjem času obravnavali obalni policisti. Pred tremi tedni je v sporu zaradi domnevnega medsebojnega dolga med 25-letnim in 35-letnim moškim mlajši streljal na starejšega. Ta si je pri 25-letnem Hrpeljcu pred časom sposodil športni avto in ga potem v prometni nesreči razbil. Ker je bil voznik pijan, je zavarovalnica lastniku avtomobila pri izplačilu odškodnine obrnila hrbet.

Petindvajsetletnik, ki je zato od 35-letnika zahteval poplačilo škode, ga je dohitel na hitri cesti in mu z avtom poskušal zapreti pot. Ker mu to ni uspelo, je izvlekel pištolo in med vožnjo večkrat ustrelil proti njegovemu avtomobilu. Vozilo naj bi tudi zadel, vendar sta jo voznik in sopotnica odnesla brez poškodb.