V Zgornjesavski dolini obsežna akcija nadzora prometa

V sredo bodo v občinah Žirovnica, Jesenice in Kranjska Gora prežali na prehitre voznike.

Objavljeno
29. julij 2013 14.52
Ba. P., Delo.si
Ba. P., Delo.si
Jesenice - Gorenjski policisti bodo združili moči z redarji v občinah Žirovnica, Jesenice in Kranjska Gora ter v sredo izvedli poostren nadzor prometa, ki bo usmerjen predvsem v ugotavljanje prekoračitev hitrosti vožnje. Z obsežno akcijo upajo, da bodo uspeli ponovno izboljšati prometno varnost na gorenjskih cestah, ki se je letos poslabšala.

Cestnoprometna varnost na Gorenjskem je v zadnjih letih beležila ugodne trende, letos pa so situacijo poslabšale nesreče s smrtnim izidom. Posledice prometnih nesreč so pogosto večje zaradi prevelike hitrosti. Neprilagojena hitrost je bila letos zaenkrat na gorenjskih cestah vzrok za 121 prometnih nesreč, v katerih se je 74 oseb poškodovalo, od tega deset huje, trije udeleženci pa so zaradi hudih poškodb umrli.

Letos so policist zaenkrat obravnavali 2966 prekoračitev hitrosti, lani pa so jih v celem letu zabeležili 5729. Policisti redno pripravljajo poostrene nadzore prometa tudi v sodelovanju z lokalno skupnostjo oziroma z občinskimi redarji. Tokrat pa so skupaj pripravili zelo obsežno akcijo na območju Zgornjesavske doline.

Kot je za STA povedal predstavnik za odnose z javnostjo na Policijski upravi Kranj Bojan Kos, bo v nadzoru sodelovalo večje število policistov in redarjev, skupaj okrog 15. Hkrati bodo potekali tudi redni nadzori prometa.

Poostren nadzor bo potekal v sredo med 9. in 13. uro na cestni relaciji od Smokuča pri Žirovnici do Rateč pri Kranjski Gori. Vodila ga bosta policijski inšpektor v Sektorju uniformirane policije na Policijski upravi Kranj Simon Sušanj ter vodja službe občinskega redarstva na Medobčinskem inšpektoratu in redarstvu občin Žirovnica, Jesenice, Kranjska Gora in Gorje Boštjan Omerzel.