Višje sodišče potrdilo zaporno kazen za Mallyja

Nekdanji vodja oddelka za okolje in prostor na UE Piran je bil zaradi jemanja podkupnine obsojen na leto in pol zapora.

Objavljeno
18. oktober 2012 10.32
Boris Šuligoj, Koper
Boris Šuligoj, Koper

Koper - Klavdij Mally, nekdanji vodja oddelka za okolje in prostor upravne enote Piran (nekaj časa tudi načelnik upravne enote) bo moral za poldrugo leto v zapor. Tako je odločilo koprsko višje sodišče, ko je potrdilo odločitev koprskega okrožnega sodišča.

Mally in njegov zagovornik Boštjan Penko se bosta najverjetneje pritožila na vrhovno sodišče z zahtevo za varstvo zakonitosti.

Na poldrugo leto zaporne kazni je nekdanjega vodjo oddelka za okolje in prostor sodišče obsodilo zato, ker je ugotovilo, da je Klavdij Mally v letih od 2005 do 2007 ob izdaji gradbenih in uporabnih dovoljenj za stanovanja v lucijski Rezidenci Park terjal darilo od Gašpar Gašpar Mišiča (sedanjega poslanca PS).

Enkrat je terjal najlepše stanovanje v Rezidenci Park, drugič poslovni prostor. Klavdij Mally je takšne obtožbe in očitke zanikal, Gašpar Gašpar Mišič in njegova soproga pa sta vztrajala pri svojih obtožbah.

Boštjan Penko je dejal, da sodni postopek ni postregel s pravimi materialnimi dokazi in da je sodišče zmotno ocenilo dejansko stanje, zato po njegovem mnenju ostaja izrazit dvom o tem, da je Mally zares storil očitano dejanje.

Tudi, če bi res terjal darilo, bi to bile le besede in dejanje ni bilo uresničeno, zato se zdi Penku kazen v vsakem primeru previsoka.

Tožilka pa je takšno razmišljanje zavrnila in menila, da bi za tovrstna dejanja moral storilec dobiti še višjo kazen (dve leti) in da je sporočilo dosojene kazni ustrezno.