Vlamljala v gostinske lokale in frizerske salone

Moška, stara 21 in 34 let, sta lastnike oškodovala za več kot 11.000 evrov.

Objavljeno
10. januar 2014 16.48
Ba. P., Delo.si
Ba. P., Delo.si
Maribor - Mariborski policisti so prijeli dva moška, stara 21 in 34 let, ki sta osumljena najmanj 16 kaznivih dejanj velikih tatvin. Konec decembra in v začetku januarja sta med drugim vlamljala v gostinske lokale in frizerske salone na območju Pesnice, Šentilja, Zgornje Velke in Sladkega vrha ter s tem lastnike oškodovala za več kot 11.000 evrov.

Kot so sporočili s Policijske uprave Maribor, sta osumljena na območju Pesnice vlomila v okrepčevalnico in trafiko, v Šentilju v tri gostinske lokale in štiri frizerske salone, v Zgornji Velki v dva gostinska lokala, v Sladkem vrhu pa sta poskusila vlomiti v cvetličarno in gostinska lokala. V posameznih objektih sta vzela denar in cigarete, ponekod pa sta povzročila le materialno škodo.

Poleg tega ju policisti sumijo še več velikih tatvin, vendar še niso uspeli pridobiti vseh strokovnih mnenj in opraviti vseh potrebnih analiz.

Osumljenca so v sredo privedli k dežurni preiskovalni sodnici mariborskega okrožnega sodišča, ki je zoper njiju odredila pripor.