Vlomilec se je varnostniku predstavil kot varnostnik

Moški vlomil na varovano gradbišče na Prulah. Ko ga je zalotil varnostnik, ga je prepričeval, da je on varnostnik.

Objavljeno
28. julij 2014 12.03
Posodobljeno
28. julij 2014 18.00
jpe*Kozolec II
Mi.K. kronika
Mi.K. kronika
Ljubljana - Na ograjenem varovanem gradbišču na območju ljubljanskih Prul je v noči iz petka na soboto Sintalov obhodni varnostnik po naših neuradnih infromacijah zalotil neznanega moškega. Vlomilec je varnostnika, ko je ta ugotavljal okoliščine, poskušal prepričati, da on varuje objekt in da ga je za to najel lastnik. Varnostnik je njegove izjave takoj preveril in ugotovil, da to ne drži.

Varnostnik je ob tem na objektu odkril tudi več poškodb, ki so bile posledice poskusov vloma.Vlomilec pa je imel po naših informacijah pri sebi tudi že nekaj nakradenih predmetov. Varnostnik je poklical policijo, ki je moškega prevzela v nadaljnji postopek.

»Lahko potrdimo le, da je bila dejansko policija 25.7.2014 okrog 20.30 ure obveščena, da so na zavarovanem območju gradbišča na Karlovški cesti, varnostniki varnostnega podjetja, zalotili osebo, ki se je tam zadrževala nepooblaščeno. Policisti še preverjajo okoliščine, če je oseba storila katero od premoženjskih kaznivih dejanj,« so za Delo sporočili iz ljubljanske policijske uprave.