Vodušek: Proces gre v neke vode, ki nimajo zveze z mojo aretacijo

Vladimir Vodušek je, po tem, ko so ga minuli teden izpustili iz pripora, danes predstavil svojo plat zgodbe.

Objavljeno
14. avgust 2012 17.00
Posodobljeno
14. avgust 2012 19.00
Ti. K., Delo.si
Ti. K., Delo.si
Ljubljana - Lastnik Info TV Vladimir Vodušek je v odzivu na današnjo preiskavo celjskih kriminalistov na območju Zreč dejal, da so ti v Uniorju preiskovali domnevni vir razkritih dokumentov o poslovanju podjetja. Dogajanje se mu zdi problematično predvsem z vidika medijske svobode. Kot pravi, pa gre proces v neke vode, ki nimajo zveze z njegovo aretacijo, poroča Slovenska tiskovna agencija.

Vodušek je v izjavi za medije pojasnil, da je do preiskave je prišlo zato, ker je direktor Rhydcona Vinko Stiplovšek pred dnevi podal kazensko ovadbo proti enemu od direktorjev za investicije v Uniorju. »Ne vem točno, kdo je te dokumente odnesel iz Rhydcona ali Uniorja, vendar se mi zdi zelo zaskrbljujoče, da policija preiskuje in išče domnevne vire - naše novinarske«, je povedal.

Kot je izpostavil Vodušek, policija išče vire, ne preiskuje pa dejstva, da je Unior izdajal dokumente in fiktivne račune, na podlagi katerih mu je Rhydcon izplačeval gotovino. Dokumenti, ki jih je pridobil Vodušek, namreč po njegovih besedah dokazujejo, da naj bi šlo za okrog 150.000 oziroma 200.000 evrov gotovine, ki ga je Rhydcon pozneje dal predsedniku uprave Uniorja Gorazdu Korošcu.

Policija prav tako ne preiskuje tega, kako je Korošec prišel do petih stanovanj v Mariboru in Zrečah, dveh apartmajev na Rogli ter 18.000 delnic Uniorja, in tudi ne tega, kako je do apartmajev na Rogli prišel Stiplovšek, je prepričan Vodušek.

Vodušek meni, da se po njegovem primeru lahko vsakemu novinarju, ki bi v Sloveniji pridobil dokumente o določenih nepravilnostih v podjetjih, zgodi, da bo aretiran oziroma kazensko ovaden zaradi nezakonitega pridobivanja dokumentacije.

Skrajno zaskrbljujoče pa se Vodušku zdi tudi to, da se ob vsem tem stalno ponavljajo tudi »laži oziroma netočnosti«, ki sta jih policija in državno tožilstvo napisali v kazenski ovadbi oziroma zahtevi za preiskavo, namreč, da naj bi on zahteval denar od Uniorja. Po njegovih besedah bi se pristojni organi morali lotiti predvsem preiskovanja gospodarskega kriminala v Uniorju.

Ob tem je pojasnil, da »resno razmišlja« o kazenskih ovadbah zoper Korošca, Stiplovška ter odvetniško družbo Gregorovič in Pungartnik zaradi lažnega navajanja dejstev, še piše STA.

Od Korošca in Stiplovška naj bi sicer Vodušek zahteval 350.000 evrov v gotovini ali odkup njegovih terjatev v višini 160.000 evrov. Kot tretjo možnost naj bi jima ponudil, da z njegovim podjetjem skleneta pogodbo o oglaševanju, vredno 360.000 evrov. Vodušek krivdo vseskozi zanika in pravi, da je šlo za poslovne dogovore, njegova aretacija pa da je bila načrtovana.