Vodušek za mesec dni v pripor, enako Gaberc

Preiskovalni sodnik je ocenil, da obstaja možnost ponovnega izsiljevanja predsednika uprave Uniorja.

Objavljeno
14. julij 2012 10.35
Posodobljeno
14. julij 2012 10.38
PREISKAVA/VLADIMIR VODUSEK
Ni. Č., Delo.si
Ni. Č., Delo.si

Celje - Preiskovalni sodnik celjskega okrožnega sodišča je po današnjem zaslišanju za lastnika Info TV Vladimirja Voduška, ki so mu kriminalisti zaradi suma izsiljevanja v četrtek zjutraj na Trojanah odvzeli prostost, odredil enomesečni pripor v Celju, poroča STA.

Sodnik je ocenil, da obstaja možnost ponovnega izsiljevanja predsednika uprave Uniorja.

Voduškov zagovornik Boštjan Penko je za STA povedal, da se bo na sodnikovo odločitev v naslednjih 24 urah pritožil.

Nad odločitvijo o priporu je Penko neprijetno presečen. Po njegovi oceni je sodnik Voduška, ki bo v celjskem priporu, obravnaval kot zadnjega kriminalca. Meni tudi, da je sodnikova odločitev o ponovitveni nevarnosti izvršitve kaznivega dejanja izsiljevanja absurdna.

Od sodnega senata pa Penko pričakuje, da pretehta vse dokaze in oceni, ali res obstajajo razlogi za Voduškov pripor. Dodal je še, da je tudi Vodušek nad sodnikovo odločitvijo vidno pretresen.

Preiskovalni sodnik je tudi za 61-letnega Velenjčana Stanislava Gaberca, ki naj bi skupaj z Voduškom izsiljeval predsednika uprave Uniorja Gorazda Korošca, odredil enomesečni pripor zaradi ponovitvene nevarnosti izvršitve kaznivega dejanja izsiljevanja.

Gaberčev zagovornik Boris Kanduti je za STA povedal, da je nad sodnikovo odločitvijo presenečen in mu ni jasno, kaj bi se sploh še lahko ponovilo.

Kanduti tudi ocenjuje, da niso bili podani razlogi za pripor Gaberca, po prejemu pisnega sklepa o priporu, v katerem bo sodnik pojasnil svojo odločitev, pa bo vložil pritožbo.

Po podatkih celjske policije sta oba osumljenca pri izvršitvi kaznivega dejanja z grožnjami, da bosta o oškodovancu odkrila podatke, ki bi mu škodovali, hotela pridobiti protipravno premoženjsko korist.

Za omenjeno kaznivo dejanje je predpisana kazen zapora od enega do osmih let.