Vogrinu pogojno: Morda pa še ni dovolj izgubil?

Poslanec je bil na Okrajnem sodišču v Lenartu spoznan za krivega zlorabe uradnega položaja in uradnih pravic.

Objavljeno
01. februar 2013 12.04
Posodobljeno
01. februar 2013 12.04
vidic/dz
Franc Milošič, Ptuj
Franc Milošič, Ptuj

Lenart - Poslanec Ivan Vogrin je bil na Okrajnem sodišču v Lenartu spoznan za krivega obtožb zlorabe uradnega položaja in uradnih pravic.

Sodnica Mihela Pašek je nekdanjega župana Lenarta, zdaj »neodvisnega« poslanca obsodila na leto dni pogojne zaporne kazni s preizkusno dobo treh let zaradi zlorabe županskega položaja v letu 2006.

Očitana mu je bila nezakonita poraba proračunskih sredstev, ko je leta 2006 naročil izdelavo kronologije mesta. Ob koncu Vogrinovega drugega mandata v Lenartu je občina izdala več kot 800 strani obsegajočo Kronologijo od leta 2002 do 2006 s kopijami člankov iz nekaterih slovenskih tiskanih medijev. To je občino stalo 59.670,50 evrov, s čimer je po mnenju tožilca Andreja Kirbiša nastala premoženjska škoda. Sodnica je temu pritrdila.

Znesek bo po pravnomočnosti sodbe moral Vogrin občini Lenart povrniti, prav tako pa bo moral plačati še vse sodne stroške.

Vogrin je danes ponovno zatrdil, da je delal zakonito in da ni kršil nobenega predpisa. Kot je dejal, je občinskemu svetu predlagal sprejetje rebalansa proračuna, a ta tega ni želel storiti.

Vogrinov zagovornik je napovedal pritožbo, Vogrin pa poudaril, da je treba veliko izgubiti, preden dokončno zmagaš.