Za volanom 15-letnik

Avto, v katerem se je gnetlo osem ljudi, vozil 47-letnik, ko pa so ga policisti ustavili, je za volanom sedel njegov 15-letni sin.

Objavljeno
27. avgust 2015 12.07
I. R., kronika
I. R., kronika

Dolenjske Toplice - Policisti iz Dolenjskih Toplic so včeraj popoldne opazili osebni avtomobil renault clio, ki je imel spredaj in zadaj nameščeni različni tablici, ukradeni teden dni nazaj v Novem mestu.

Voznik najprej ni hotel ustaviti (ni upošteval modre luči in sirene) in je vožnjo nadaljeval, ustavili pa so ga v Starih Žagah.

Pri tem so ugotovili, da za volanom ne sedi več 47-letni voznik, ki so ga opazili prej, ampak njegov 15-letni sin, v vozilu pa je bilo skupaj osem oseb, najmlajši je imel tri leta. Policisti so zasegli ukradeni tablici, prav tako osebni avtomobil.

Kot so sporočili z novomeške policijske uprave, bodo zoper 47-letnika napisali kazensko ovadbo zaradi tatvine tablic, tako oče kakor sima pa bosta povabljena na zaslišanje zaradi več prekrškov s področja prometne varnosti: neupoštevanja ukazov in znakov policistov, vožnja brez vozniškega dovoljenja, vožnja neregistriranega vozila.