V bližini Rakeka našli osebne stvari voznika tovornjaka iz Trebelnega

Policija išče 50-letnega Stanka Brajerja, ki je bil kot voznik tovornjaka vpleten v prometno nesrečo na primorski avtocesti.

Objavljeno
15. julij 2015 09.39
Nesreča na Lomu
Š. P., Delo.si; STA
Š. P., Delo.si; STA

Ljubljana − Policija išče 50-letnega Stanka Brajerja iz Trebelnega, ki je bil kot voznik tovornjaka s cisterno vpleten v tragično prometno nesrečo na primorski avtocesti.

Kot poroča Slovenska tiskovna agencija, so policisti danes v gozdu v bližini Rakeka našli osebne stvari voznika. Vodniki psov so sled našli v Loki, od tam je vodila proti Rakeku, nato pa se je izgubila.

Iskalna akcija se nadaljuje, policistom so se danes pridružili jamarji, gasilci in prebivalci kraja, kjer živi voznik. Pri iskanju jim je pomagal tudi helikopter.

Helikopter je preletel območje Laz in Rakeka, a iskanje ni obrodilo sadov. Na ljubljanski policiji pravijo, da je zdaj iskalna akcija v tako velikem obsegu končana.

Iskalna akcija odslej v manjšem obsegu

Danes in v torek so pregledali enako območje, danes še nekoliko širše in bolj temeljito. Iskalna akcija voznika tovornjaka bo odslej potekala v manjšem obsegu, predvsem bodo pogrešanega iskale policijske patrulje.

Pogrešani je visok okoli 180 centimetrov, bolj okroglega obraza, nosi očala in ima krajše temnejše lase, je zapisano na straneh Slovenske tiskovne agencije.

Po zadnjih informacijah je bil oblečen v sivo majico in svetlo modre hlače, obute je imel natikače. Nazadnje so ga opazili na kraju prometne nesreče na avtocesti pri Lomu, nato pa je odšel neznano kam.

Policija prosi vse, ki bi karkoli vedeli o pogrešanem, da podatke sporočijo na najbližjo policijsko postajo, na intervencijsko številko 113 ali anonimni telefon 080 12 00.

Brajer je bil vpleten v ponedeljkovo prometno nesrečo na primorski avtocesti, v kateri so življenje izgubili štirje romunski državljani. Po podatkih policije je voznik tovornega vozila s cisterno domnevno z neprilagojeno hitrostjo brez zaviranja trčil v osebno vozilo, ki je stalo na počasnem pasu. Po nesreči je voznik tovornega vozila peš zapustil prizorišče nesreče.