Voznik začetnik vozil 217 km/h

Na dolenjski avtocesti voznik začetnik iz Kosova dobre štiri kilometre peljal povprečno 217 kilometrov na uro.

Objavljeno
24. julij 2014 13.56
Mi.K, kronika
Mi.K, kronika
Novo mesto - Prometni policisti iz Novega mesta so zjutraj na avtocesti opravljali kontrolo prometa z vozilom, ki ima vgrajen sistemom Provida 2000 za merjenje hitrosti med vožnjo. Iz smeri Ljubljane proti Obrežju, kjer je hitrost omejena na 130 kilometrov na uro, je med cestninsko postajo Drnovo in Čatežem ob Savi na razdalji 4456 metrov 20-letni državljan Kosova vozil s povprečno hitrostjo 217,04 kilometrov na uro. Kosovarja so policisti ustavili in med postopkom ugotovili, da gre za voznika začetnika.

Mladeniča čaka globa v višini 1200 evrov kazni in devet kazenskih točk., so sporočili iz novomeške policijske uprave. Poleg tega mu bo izrečena sankcija prepovedi uporabe tujega vozniškega dovoljenja na ozemlju Slovenije za obdobje enega leta.

Ob tem so v novomeški policijski upravi napovedali, da bodo v poletnih mesecih pogosteje izvajali meritve hitrosti in preverjali psihofizično stanje voznikov. »Kontrole bodo predvsem na tistih odsekih, kjer smo v preteklosti obravnavali več prometnih nesreč oziroma hujših kršitev cestno prometnih predpisov,« so še sporočili.