Vozniki začetniki pijani za volanom

Objavljeno
30. marec 2015 18.46
nesreca
J. S., kronika
J. S., kronika

Novo mesto - Policisti novomeške policijske uprave so med zadnjim koncem tedna obravnavali tri voznike začetnike, ki so sukali volan podprti z maligani. Med kontrolo prometa v Brežicah so v noči na soboto ustavili 19-letnega fanta, ki je kršil cestnoprometne predpise. Bilo je očitno, da ni bil trezen, in alkotest mu je res pokazal skoraj 1,7 promila.

Na cesti med Šentlovrencem in Veliko Loko je v noči na nedeljo 18-letnik z osebnim avtom zapeljal na levi vozni pas in trčil v osebni avto, ki ga je nasproti pripeljal 25-letni voznik. Povzročitelj je odpeljal s kraja nesreče, a so ga policisti izsledili v Veliki Loki. Napihal je 0,83 promila. Grozi mu 1200 evrov globe in osem kazenskih točk.

Zaradi vožnje pod vplivom alkohola je dobil plačilni nalog tudi 25-letni voznik, saj so mu policisti namerili 1,04 promile. Novomeške prometnike so v nedeljo okrog poldneva obvestili o prometni nesreči na avtocesti blizu Prilip. Dvajsetletni voznik forda escorta, ki sploh nima veljavnega vozniškega dovoljenja, je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in treščil v varovalno ograjo. Odnesel jo je brez poškodb. Alkotest mu je pokazal 3,39 promila.