Vzgojiteljica naj bi otroka vrgla ob tla

Preiskava - policija še zbira obvestila o dogodku v bistriškem vrtcu

Objavljeno
20. oktober 2016 23.56
Franc Milošič
Franc Milošič

Policija v predkazenskem postopku še zbira podatke, kaj se je konec letošnjega septembra zares zgodilo v Vrtcu Otona Župančiča v Slovenski Bistrici. Z enim od otrok naj bi tam bila grobo ravnala ena od vzgojiteljic.

Mati enega od otrok je prišla v pisarno ravnateljice vrtca Ivane Leskovar in ji opisala prizor, ki naj bi ga bila videla skozi okno, pred katerim je stala: vzgojiteljica naj bi enega od otrok dvignila visoko v zrak in ga vrgla na tla. Starši tega otroka ne razkrivajo podrobnosti pred javnostjo, tako da ni zanesljivega podatka, ali je otrok pri tem utrpel kakšne poškodbe. Po nepreverjenih govoricah v Slovenski Bistrici pa naj ne bi imel nobenih zunanjih poškodb, kar bi bilo malo verjetno, če bi se zgodilo dobesedno tisto, kar je opisala očividka.
Tudi pojasnil vzgojiteljice ni mogoče dobiti, saj je ta takoj potem odšla na bolniški dopust. "S tem se je verjetno želela izogniti suspenzu," menijo starši otrok, ki jim takoj po dogodku ni nihče povedal, zakaj so v tej skupini zamenjali vzgojiteljico. Kot so potrdili nekateri izmed njih, so se temu čudili, ker doslej na delo vzgojiteljice niso imeli pripomb, nekateri so celo izrecno želeli imeti otroka v njeni skupini. Sicer pa naj bi bila vzgojiteljica že blizu upokojitve.
Da vodstvo vrtca domnevnega dogodka ni prikrivalo, ker je ravnateljica o njem sama obvestila policijo, pa nakazuje, da bodo to zgodbo zagotovo raziskali do konca, dokler ne ugotovijo, ali je šlo res za nasilje nad otrokom, kako bo to vplivalo nanj in kakšne bodo posledice za vzgojiteljico. Starši pa vodstvu vrtca le zamerijo, da jim dogajanja ni razkrilo takoj, ampak so ga na roditeljskem sestanku prejšnji teden povedali šele starši otroka, nad katerim naj bi se znesla vzgojiteljica.