Z imitacijo pištole do 25.000 evrov

Ljubljanski policisti so prijeli 28-letnega domačina, ki je z imitacijo pištole oropal štiri bencinske servise.

Objavljeno
06. oktober 2015 16.22
glavonjic/kronika
Mi. K., kronika
Mi. K., kronika
Ljubljana − Policisti in kriminalisti so prijeli 28-letnega osumljenca iz Ljubljane, ki je domnevno med 25. septembrom in 2. oktobrom štirikrat oropal različne bencinske servise v Ljubljani. »28-letnik je 25. septembra okoli 20. ure izvršil rop bencinskega servisa ob Celovški cesti v Ljubljani, in sicer tako, da je zamaskiran in oborožen s pištolo vstopil v notranjost prodajalne, kjer je od zaposlenega zahteval gotovino,« so sporočili iz policije.

Ker zaposleni ni takoj ugodil njegovi zahtevi, je moški zahtevo ponovil in grožnjo podkrepil z repetiranjem pištole. To je po navedbah policije močno prestrašilo prodajalca, zaradi česar je zbežal v pisarno poslovalnice, medtem pa je osumljeni stopil za prodajni pult in ukradel denar, nato pa je zbežal. V času ropa sta bili na bencinskem servisu dve stranki, kar pa storilca ni odvrnilo od izvršitve ropa.

Rop je ponovil že naslednji dan, tokrat je za tarčo izbral bencinski servis ob Dolenjski cesti v Ljubljani, v katerega je prav tako vstopil zamaskiran in oborožen s pištolo. Od zaposlene je zahteval gotovino. »Močno prestrašena prodajalka je osumljencu izročila gotovino, nato pa je s kraja dejanja zbežal. Tudi v tem primeru sta bili na bencinskem servisu dve stranki,« so sporočili iz ljubljanske policijske uprave.

Zadnji septembrski dan je nekaj pred 22. uro vstopil na bencinskem servisu ob Šmartinski cesti in zamaskiran ter oborožen od prodajalca zahteval denar. Grožnja z orožjem je tako prestrašila prodajalca, da je zbežal iz prodajalne. Osumljeni je nato izza prodajnega pulta pristopil do dveh blagajn, od koder je odtujil gotovino. Tudi v tem primeru je bila na bencinskem servisu prisotna stranka.

Zadnji oboroženi rop je izvedel 2. oktobra zvečer na bencinskem servisu v Dolu pri Ljubljani. Zamaskiran in s pištolo oborožen osumljenec je prišel na bencinski servis, kar je opazil tudi zaposleni, ki mu je še pravočasno uspelo zakleniti vhodna steklena vrata. »To storilca od izvršitve ropa ni odvrnilo, temveč jih je na silo razprl, prodajalec pa je prestrašen zbežal na hodnik. Osumljenec je vstopil v prodajalno, prodajalca dohitel in ga fizično napadel. Z grožnjami z orožjem in fizično silo si je podredil prodajalca, ki je nato osumljencu izročil gotovino,« so še sporočili iz policije. Osumljenec je zbežal v bližnje naselje, kjer pa so ga na podlagi obvestila občana prijeli in mu odvzeli prostost.

»Pri pregledu poti bega storilca in okolice prijetja so policisti in kriminalisti v enem izmed pomožnih objektov v naselju našli skriti odtujeni denar, pištolo, rokavice, oblačila in kapo, s katero je bil zamaskiran v času opisanih ropov,« še dodajajo na policiji. Moški si je s štirimi izvršenimi ropi pridobil skupno za okoli 25.000 evrov gotovine, policija pa je našla in zasegla za okoli 7000 evrov gotovine. Po navedbah policije je moški v ropih uporabljal imitacijo pištole.

Preiskovalni sodnik je za moškega, ki je bil v preteklosti že obravnavan za premoženjska kazniva dejanja, odredil pripor.