Za bolnega brata jima je dala 300 evrov

Tuja goljufa sta najprej vprašala za pot do Kliničnega centra, nato pa od ženske s pretvezo izvlekla 300 evrov, 700 pa sta jih ukradla.

Objavljeno
01. junij 2015 12.11
mpi LPP
Mi. K., kronika
Mi. K., kronika
Ljubljana − Na območju Trnovega sta se v nedeljo popoldne moški in ženska z avtomobilom ustavila na enem izmed avtobusnih postajališč, ker sta čakajočo na avtobus vprašala za pot do ljubljanskega kliničnega centra. Kljub pogostim opozorilom v javnosti na previdnost v takšnih primerih je ženska sedla v avto. »Skupaj so se odpeljali do njenega doma, saj sta jo po poti prosila za denar s pretvezo, da je v bolnišnici bolan brat in da nimata denarja. Oškodovanka ju je povabila v stanovanje in jima izročila 300 evrov,« so danes sporočili iz ljubljanske policijske uprave.

Prevaranta sta pri njej za garancijo pustila torbo za računalnik, vendar pa v njej ni bilo računalnika, temveč le dve stari knjigi. Ko sta se odpeljala, je ženska opazila, da sta ji ukradla še preostanek denarja, ki ga je imela doma v kuverti, in sicer sta ji ukradla še 700 evrov.

O drugi drzni tatvini so bili ljubljanski policisti obveščeni v nedeljo zvečer. »Do oškodovanke so se na Frankopanski ulici pripeljale tri neznane ženske in jo spraševale o poti do bolnišnice. Povedale so, da imajo prijatelja v bolnišnici, ki je bil poškodovan v prometni nesreči in nimajo denarja za operacijo,« so še sporočili. Tudi ta oškodovanka jih je povabila domov, kjer jim je izročila 210 evrov. Za garancijo so ji pustile črno platneno torbo. Med »obiskom« so ji ukradle tudi nakit.

V obeh primerih so bili v goljufijo vpleteni tujci. Policija ponovno svetuje, da ne nasedate izgovorom neznanih oseb o poškodovanih svojcih in bolnih prijateljih, ki potrebujejo denar za operacijo. »Nikogar ne vabite v svoje domove in jim ne izročajte denarja. Vedno delujejo v skupinah, pri čemer eni zamotijo oškodovanca, medtem ko drugi to izkoristijo in odtujijo še druge vrednejše predmete,« opozarjajo na policiji.