Za Hildo Tovšak izdana mednarodna tiralica

Policija jo pospešeno išče po Sloveniji. Pličanič: »Če je šlo za napako, pričakujem ustrezne ukrepe«.

pon, 20.05.2013, 13:13; spremenjen: 19:08
S specializiranega državnega tožilstva so sporočili, da so v petek zoper Tovšakovo, pet fizičnih in dve pravni osebi vložili novo obtožnico in hkrati predlagali tudi odreditev oziroma podaljšanje pripora zoper tri osebe.

Senat Okrožnega sodišča v Mariboru je predlogu tožilstva v celoti sledil in v soboto zoper Tovšakovo in Aleša Pangerca odredil pripor, saj se, kot so sporočili, »okoliščine, zaradi katerih je bil odrejen pripor, niso spremenile«.

Danes pa je senat zoper Tovšakovo odredil še pripor zaradi begosumnosti, posledično pa so bili izdani tudi Evropski nalog za prijetje in predajo, tiralica in mednarodna tiralica.

Maribor - Tovšakovo so policisti iskali na vseh pričakovanih lokacijah - med drugim na stalnem prebivališču v Ljubljani in na posestvu v Mislinji, vendar je nikjer niso našli, je za STA pojasnila tiskovna predstavnica Generalne policijske uprave Vesna Drole. Po njenih besedah slovenska policija nadaljuje s pospešenim iskanjem Tovšakovo po Sloveniji.

Hildi Tovšak, pa tudi Alešu Pangercu, so pripor v petek sicer odpravili zaradi poteka zakonsko določenega roka, do katerega lahko traja pripor za očitana kazniva dejanja nedovoljenega dajanja daril.

Na specializiranem državnem tožilstvu so pojasnili, da so sicer zoper Hildo Tovšak in ostale najprej vložili zahtevo za preiskavo zaradi hujše oblike kaznivega dejanja nedovoljenega dajanja daril in nedovoljenega sprejemanja daril, a, kot so s tožilstva sporočili danes, je »bilo po preučitvi tistega dokaznega gradiva, ki ga je tožilstvo prejelo po vložitvi zahteve za preiskavo, očitek potrebno spremeniti, saj je iz zbranih dokazov izhajal utemeljeni sum izvršitve milejše oblike kaznivega dejanja nedovoljenega dajanja daril in nedovoljenega sprejemanja daril«, za kar pa je namesto od šestih mesecev do petih let zagrožena zaporna kazen nižja, in sicer do treh let.

V primeru, ko gre za očitke kaznivih dejanj do treh let zapora, se za pripor uporabljajo določbe kazenskega zakonika o skrajšanem postopku pred okrajnim sodiščem, in sicer se sme pripor odrediti le izjemoma, trajati pa sme največ 15 dni.

Zoper Tovšakovo je bil pripor, kot smo poročali, odrejen zaradi očitkov treh zgoraj omenjenih kaznivih v že znani zadevi glede delavcev na gradbišču TEŠ 6.

V petek pripor odpravili, v soboto spet odredili

Spomnimo, da so v petek zoper Tovšakovo, pet fizičnih in dve pravni osebi vložili novo obtožnico in hkrati predlagali tudi odreditev oziroma podaljšanje pripora zoper tri osebe.

Senat Okrožnega sodišča v Mariboru je predlogu tožilstva v celoti sledil in v soboto zoper Tovšakovo in Aleša Pangerca odredil pripor, saj se, kot so sporočili, »okoliščine, zaradi katerih je bil odrejen pripor, niso spremenile«.

Danes pa je senat zoper Tovšakovo odredil še pripor zaradi begosumnosti, posledično pa so bili izdani tudi Evropski nalog za prijetje in predajo, tiralica in mednarodna tiralica.

Vrhovno sodišče je aprila zavrnilo zahtevo odvetnika Borisa Kandutija za varstvo zakonitosti za odpravo pripora trem osumljencem, ki so osumljeni kaznivih dejanj dajanja in sprejemanja daril pri gospodarskem poslovanju.

Če je šlo za napako, minister Pličanič pričakuje ustrezne ukrepe

Z ministrstva za pravosodje so sporočili, da bo minister Senko Pličanič glede zadeve od specializiranega državnega tožilstva zahteval poročilo. Oceno o tem, ali so bile v konkretnem primeru storjene strokovne napake, bodo podali po tem, ko bodo poročilo proučili.

»Če se bo ugotovilo, da gre za napako, minister za pravosodje pričakuje ustrezne ukrepe znotraj državnega tožilstva in tudi razmislek odgovornih na tožilstvu o objektivni odgovornosti,« so še sporočili.

Komentiraj članek

Spoštovani komentatorji!

Komentiranje je preprosto, vendar pa zaradi spodbujanja kulturne in dostojanstvene razprave pred oddajo komentarjev zahtevamo vnos osebnih podatkov.
Za komentiranje morate biti prijavljeni. Še nimate uporabniškega imena in gesla? Registrirajte se!

Spoštovani komentatorji!

Komentiranje prispevkov na straneh Dela ni pravica, temveč možnost, ki jo omogoča medijska družba Delo, d. d. S komentarji prispevkov izražate svoje mnenje ali stališče na lastno odgovornost. Za objavo komentarjev, ki bodo na ogled takoj vidni vsem obiskovalcem portala, zahtevamo vnos osebnih podatkov. Kot registriran uporabnik, ki osebnih podatkov v uporabniškem računu ni dopolnil, pa imate možnost oddaje komentarjev, pri čemer si uredništvo pridržuje pravico do objave po lastni presoji.

Uredništvo Dela in izdajatelj Delo, d. d., spodbujata argumentirano razpravo in ne dovoljujeta zlorabe medijskega prostora za žalitve, napeljevanje k sovraštvu ali nasilju, osebno diskreditacijo identificiranih piscev, oglaševanje izdelkov ali storitev ali kako drugače pravno spornih komentarjev.

Po kazenskem zakoniku je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe, kakor tudi za razžalitev, žaljivo obdolžitev in obrekovanje. Uredništvo Dela bo pomagalo pri ugotavljanju identitete avtorjev sporočil, če bodo to zahtevali pristojni organi. Podatke lahko na zahtevo sporoči tudi prizadeti osebi zaradi uveljavljanja njenih pravic.

Uredništvo Dela bo zato po svoji presoji brisalo sporna sporočila; posameznim avtorjem bo tudi odvzelo možnost komentiranja.

Za vsebino, naslove in priloge sporočil v forumih so odgovorni avtorji sami.

Medijska družba Delo, d. d., uredništvo Dela

Prijavi se

Komentarji

Prikaži: starejši prej
56 komentarjev
frankov

Kaj pa če so ji pomagali ,pobegniti,pomladdni stranki-SDS-inNOVA SLOVENIJA-(domnevam),saj, je bila Hilda Tovšak, v bljižni preteklosti ,Petrletova tajnica.

21. maj 2013, ob 19:46:04
frankov

Morda pa so ji pomagali pobegnit pomladni stranki SDS in NOVA SLOVENIJA(domnevam),saj je bila Hilda Tovšak v bljižni preteklosti,Petrletova tajnica.

21. maj 2013, ob 19:22:54
neverjetno

potrebno »suniti« v zadnjo plat.(sodnika in tožilca) pravi feferon tisti »Suniti« ki je bila v vesolju pa čili ker je to feferon po Indijsko Hildi, - »suniti« vse nepremičnine ter vsaj malo poravnati škodo ki jo je v karieri naredila. Zakaj bi samo reveže metali ven iz stanovanj bogataše iz gradov pa ne? Za Hildegard se ni treba bati tisti ki so zapisani v njenem »Rupel« notesu bodo nakazovali redno denar da bo na nekem od Eksotičnih otokov začela prepevati!

21. maj 2013, ob 16:31:41
Diaz

>> INRAJ

Nismo zrel narod. Po 20. letih bi spet menjali himno, grb zastavo. Še Bečki konjušari ne bomo (so nas titulirali Srbi).
Res bi bilo najbolje da se izvede lustracija sodstva in politikov. <<

se strinjam !

potrebno je izbrati samo še sredstvo ! ..

; PANTAGAN ? ;-))

21. maj 2013, ob 16:18:19
Diaz

>> -v sdstvu. <<

HA HA HA HA, "dober" lapsus !! ......... :-)

moze TIČ te nima rad !

21. maj 2013, ob 16:16:09
Lenny

Če ima Bratuškova dovolj soli v glavi, bo reagirala...in začela delati red tam, kjer se je izvirni greh začel, istočasno z eknomskim-v sdstvu.
Za začetek naj zahteva odstop Pličaniča, ki se mu je zgodil tudi Balkanski bojevnik.
Nesposobnost do konca.press

21. maj 2013, ob 15:07:12
vest

Ja in sedaj je podedoval te podatke palček iz Murgel anede.
Fant moj res ste prtegneni s temi svojimi blodnjami o vsemogoči UDBI.

21. maj 2013, ob 14:39:05
Start me Up

...kdor vsaj malo pozna in razume zadeve, ve, da je bil Ivan Maček Matija dejanski gazda Slovenije po ww2 in, da je imel preko svoje udbaške hobotnice in mreže, podatke o skoraj vsakem igralcu v slovenski gospodarski in politični igri in je marsikoga s tem držal za jajca..

..dedič tega v sferi gradbeništva in tudi tega obremenilnega materiala, je bil Ivan Zidar...

21. maj 2013, ob 13:04:28
Mazohist

Nismo zrel narod. Po 20. letih bi spet menjali himno, grb zastavo. Še Bečki konjušari ne bomo (so nas titulirali Srbi).
Res bi bilo najbolje da se izvede lustracija sodstva in politikov.

21. maj 2013, ob 12:48:40
Start me Up

..včeraj dopoldan sem se pogovarjal z nekdanjim sošolcem Hilde Tovšak...in ker jo dolgo in dobro pozna in pozna njen domet je dal zanimivo oceno, da kljub temu, da ni bila ravno neumna, to vse skupaj kar je počela presega njen realni intelektualni domet in sposobnosti, torej je menil in to upravičeno, da je bila Hilda samo del širše in solidno vodene in koordinirane grupacije določenega kroga ljudi, ki obvladujejo zadeve v slovenskem gradbeništvu in seveda tudi širše...in da ne bo padla sama in brez tega, da bi padel še kdo iz tega kroga...

21. maj 2013, ob 12:44:28
zmajček49

Upam, da kdo to lepo posnema na film. To bo kriminalka desetletja v živo z brezplačnimi glavnimi igralci. Hi, hi, in mednarodna tiralica, upam samo, da bo prišla na pravi naslov.
Slovenci vzdignimo se in pometimo s temi kradljivci in lažnjivci.

21. maj 2013, ob 10:28:43
jup

Kar naprej neki čvekači ponavljajo da so vse pokradli: kdaj,kdo ,kje kaj? in koliko je to vse.Vse se pokrade lahko samo enkrat.Ne pa vsak dan in to 20 let.
V vsej zgodovini Slovenije se še ni nikoli toliko pokradlo kot takrat ko je Janša s pomočjo svojih satelitov prilastil rezultate dela kar vseh vodilnih na vseh podjetjih in vseh ustanovah ter to delo poklonim ljudem ki so bili kompatibilni z njegovimi ambicijami in RKC.
Že leta 1991 za časa Peterletove vlade je bil sprejet zakon o lastninskem preoblikovanju
z utemeljitvijo da družbena lastnina ni nikogaršnja lastnina ,zato mora lastnina dobiti lastnika.Roki za tako kompleksno zadevo so bili precej kratki.Možnost je imel vsak če je seveda imel kaj kapitala.Največ možnosti so imeli seveda vodilni v podjetjih.S komunizmom to ni imelo nobene zveze ker takrat je bil že strankarski sistem in levica je bila
celo na udaru.Marsikje so pritiskali na posameznike, ali pa kar prepisali nekatera nekuranta podjetja,ker je bilo treba prevzeti tudi delavce itd.
Nastal je vulgarni kapitalizem in vsak se je v tem prehodu znašel,kolikor se je pač znašel ne glede na to kateri sistem je bil v njegovi glavi boljši.S komunistično ideologijo pa je to v nasprotju »če ne izkoristim priliko ,ostanem bedak« ker socializem je izenačeval materialne pogoje .
Kar smo hoteli to imamo ,kapitalizem in kapitalistične zakone ki veljajo za levico in desnico in bike ki ponorijo če vidijo rudečo ruto.

21. maj 2013, ob 08:33:23
Lenny

Pličanić bi moral ukrepati ali pa, še bolje, sam odstopiti...
Takšne ponavljajče napake tžilcev se kar vrstijo.
In ne spmnem se niti enega ukrepa, ki bi seveda vedno mral slediti.
Saj ni čudno, da živimo v pravni in moralni mlakuži...

21. maj 2013, ob 08:25:36
Diaz

>> Če je šlo za napako, minister Pličanič pričakuje ustrezne ukrepe <<

kaj pa, če NI šlo za napako - ampak za namerno, premeditirano mafijozoidno mahinacijo ??

HA, Pličanič ??????????????? ..

++++++++++++++++++++++++++++++++++++

W blaginja ! .........

21. maj 2013, ob 07:53:41
Neznan

Sofija, Pučnik, če bi še živel, bi rekel: Hilde ni več, Hilde ni več .................

21. maj 2013, ob 07:52:12
Diaz

>> sofia

Estonci so lustrirali sodnike. Že pred 20 leti. Sprejeli so novo ustavo. Vsi stari sodniki so bili razrešeni. <<

ok, pa ne bodi dodatno mogoče pristranska - kajti, za tole ugotovitev te tudi tvoje Desnosučno "našponane" krivosodne maškare iz RS ne bodo imele čisto nič rajši !! .........

USi glih !

BRUHHHHHHHHHhhhhhhhhhh !

21. maj 2013, ob 07:49:09
FUJD1

Nihče pa se ne spomni, da bi to ušivo bando z našim "sposobnim" sodstvom vred prepeljali na GOLI OTOK in bi si v potu svojega obraza služili vsakdanji kruhek. In veste kaj mi je rekel prijatelj, ko sem mu to predlagal. Oh dragi moj, brez skrbi, te barabe bi še tisti kamen prodali za milijone. Kar dobro, če bi nakradeni denar s tem povrnili!!!

21. maj 2013, ob 07:42:00
sofia

Se spomnim, kako je ideolog nacionalnega interesa Mencinger v nič dajal estonske reforme, njihovo šok terapijo.
Mi se bomo šli "gradualizem" .... Mi bomo "zgodba o uspehu" ....
Danes 20 let kasneje, je Estonija normalna demokratična država, Slovenija pa na prvem mestu po skorumpiranosti ...

Estonija je uspešno izvedla korenite reforme.
Estonski reformisti so se zavedali, da je najpomembnejša reforma pravosodnega sistema, še bolj pomembna kot gospodarska reforma. Pravosodje je temelj. Države pa ne moreš graditi na blatu.
http://www.gwu.edu/~ieresgwu/assets/docs/demokratizatsiya%20archive/11-4_Laar.PDF

Question: How did you reform the justice system? One legal expert
called it "legal shock therapy," and he mentioned that Estonia was the model on
how to do this. What did it consist of?
Laar: It consisted of changing an old court system-we remodeled it totally.
Of course, most important is that we remodeled not only the courts but the legislation
at the same time, to build modem civil codes and everything. This combined
with the very tough education programs and so on. These reforms were
really very successful. We just remodeled everything. The old judges were
replaced by new ones. There was a big cleanup. Some people in Estonia said we
had to clean more-but it still works, and works better all the time.
Question: Czechoslovakia and Poland retired a lot of communist-era
judges, and they used a system whereby they would take a year to re-hire justices,
and those that were not re-hired essentially were fired. How did Estonia deal with
this issue?
Laar: We did it such that as we laid a new constitution, then our new president
had to appoint all justices. So it looked a lot milder, but it was actually quite
tough. Sorne of them he named and some he didn't.
Question: What percentage of the old judges stayed on?
Laar: Not much, maybe 10 percent. Maybe at the lower levels more stayed
on, but of the older judges, maybe just 5 or 10 percent.
Question: More and more they are discovering that you cannot have
a true capitalist, free-market econorny without a working legal system, because
you need contractual enforcement.
Laar: Exactly. That is why 1 started from here and not from the economic
reforms. The faster you do these reforms the more successful they are, because
you must start them in a parallel way.

Estonci so lustrirali sodnike. Že pred 20 leti. Sprejeli so novo ustavo. Vsi stari sodniki so bili razrešeni. Novoizvoljeni predsednik je nato imenoval nove sodnike. Samo 10% starih sodnikov je bilo ponovno imenovanih.
Pri nas do prenove sodstva ni prišlo. Zato imamo danes štalo.

21. maj 2013, ob 07:27:42
Diaz

res je, ta država je že 20 let u totalnem qrcu ! .........

W blaginja ! .........

21. maj 2013, ob 06:39:46
Neznan

DRAGI SLOVENCLI,ZATO PA JE SLOVENIJA NAJBOLJ SKORUMPIRANA DRZAVA V EVROPI,
NA CELU Z PODKUPLJIVIM SODSTVOM .TO JE VSE POVEZANO MED SEBOJ,LDS,SDS,PS,SNS....
LEVICA IN DESNICA VSI BIVSI TOVARISI IZ SFRJ.
IN KAJ SEDAJ,ALI BO MOGOCE KATERI PODKUPLJIVI SODNIK ALI TOZILEC ODGOVARJAL,
NE BO,KER TUDI NOBEDEN OD TAJKUNOV NI ODGOVARJAL IN NI OBSOJEN.
LOVSIN ANDREJ KI JE VEC KOT OCITNO,DA JE OKRADEL INTEREVROPO ,IN BI V VSAKI DRUGI EU DRZAVI ZE DAVNO SEDEL V ZAPORU,SE V SLOVENIJI VOZI Z DRAGIM AVTOM NAOKROG IN SE SMEJI VSIM V OBRAZ,
MEDTEM PA KOPRSKO SODISCE SE RAZMISLJA ALI BI GA PREGANJALI ZA GOSPODARSKI KRIMINAL.
SLOVESNKO SODSTVO NAJBOLJ SKORUMPIRANA INSTITUCIJA V SLOVENIJI.
PA MAFIJA,KRESALOVA,SENICA,JANKOVIC,PA PRODAJALCI OROZJA,JANSA,LOVSIN,PA PRODAJALCI DROGE TOSIC IN DRUGARI,VSI LEPO ZUNAJ IN OPRAVLJAJO SVOJE KRIMINALNO DELO NAPREJ NEMOTENO.
FUJ IN FEJ PA SE TAKA DRZAVA

21. maj 2013, ob 06:08:40
sofia

ZATO je Zalar instaliral ldsovskega Furlana tik pred odhodom z ministrstva.
Furalnova naloga je, da ščiti "naše".
Zato s sodišča odidejo balkanski bojevniki ..., zato upoštevajo pričanje predsednika LDS Podbregarja v korist Tošiću .... zato se Jankovićeva zadeva nikamor ne premakne ....
Tovšakova preveč ve, zato so jo morali umakniti ...
A kaj, ko voda že vre, o zasuku pa, kot pravi sindikalist Čarter, ne duha ne sluha. "Generalno gre za popolnoma skorumpirano slovensko sodstvo," je še poudaril. Furlan spada v kader nekdanje ministrice Kresalove, od katere nas prek njenega partnerja, odvetnika Mira Senice, in aprilskih hišnih preiskav pri njem zaradi Bužekijana pot pripelje do Tovšakove.

"Bužekijan naj bi namreč svetoval Vegradu pri nakupu Delamarisa, in to za več kot 1,3 milijona evrov. Se je torej kdo bal, da bo v tej aferi razkrila še več, in so se v zameno za to dogovorili za napako v primeru Teš 6, zaradi katerega so Tovšakovo priprli?"
Vir: Planet Siol

21. maj 2013, ob 00:54:33
BoraBora

"Ljudi moji! Aii je to mogoče!"

21. maj 2013, ob 00:14:56
živčen od tega sranja

In koliko nas , davkopačevalce, stane "iskanje" hilde s tiralico.... pa sploh tako klovnsko "sojenje".Prvo je naksradla denar, potem pa še mi plačujemo neke dodnike in tožilce za "sizifovo delo". Kdo odgovarja za vsa sodniška sranja???- oh, samo retoričnio vprašanje. In potem se oni borijo za višje plač??? Dobesedno norčujejo se iz nas .e.

20. maj 2013, ob 23:58:42
slovenec sem

simbol slovenske gnilobe caka na "lepotno" operacijo. jutri vec nebo hilda t. ker je gniloba gnila v vsakem atomu duha in telesa ji niti nimam kaj ocitati.
minister Pličanič odstopi!

20. maj 2013, ob 23:20:41
jup

Restant na Dobu stane davkoplačevalce na mesec 2 tisoč evrov. Pogosto mnogo več za kolikor je naredil škode.
Vendar red mora biti ,se reče. Če Tovšakovo ulovijo bomo davkoplačevalci imeli več stroškov kot če jo ne ulovijo.
Kazen pri tej starosti pri Tovšakovi dvomim da bi delovala vzgojno kar naj bi bil smisel kazni. Od maščevanja
da bo tam trpela med štirimi stenami oškodovanci ne bodo imeli nič,razen morda zadoščenje in svarilo drugim.
To pa po moje tudi ne spada med vrednote.
Ta privoščljivost in strogost in škodoželjnost spodnjih piscev se mi ne zdi humanistična. Morda brez potrebe
za tako kruto pravičnost ker v podzavesti sami niso trdni.

20. maj 2013, ob 22:15:46
deželan

Zlahka pomislimo, koliko takle zdrs sodišč tehta !

20. maj 2013, ob 22:15:45
Start me Up

..ode Hilda u Bosbu...

20. maj 2013, ob 22:02:36
freeair

A sta sodnik in tožilec že zapraat zaradi nevarnosti ponovitve kaznivega in protiustavnega dejanja?
Upam, da jih bo policija aretirala in skrila na skrivno lokacijo, da jih tudi bog ne najde.
Dejanje sodnikov in tožilcev je skrajno destimulativno do policije, ki se trudi in poskuša lopove onemogočiti, za svoje delo pa prejemajo ponižujoče plače.

20. maj 2013, ob 21:47:39
Kobra

Vse kaže na to, da z lopovi (tudi v parlamentu) še zdaleč nismo končali.
Čaka nas še veliko dela, da očistimo Slovenijo: Nepotizma, korupcije, tajkunov, ponarejevalcev,... 
Vrniti morajo (desni-Janševi in levi-Pahorjevi) kar so nakradli in plačati za škodo, ki so jo povzročili nam ljudem.

Vseslovenska vstaja še živi in bdi nad politično elito.

DOST@VAS.MAMO.SI

20. maj 2013, ob 21:46:16
znalec

tisti sodnik, ki je odpravil zapor naj gre sedet namesto nje dokler je ne ulovijo....
banda sodniška, kdo ve koliko xxxxxxxeu je dobil za to....
hildo se naj lovi dead or alive
na njeno glavo naj bo raszpisana tašna vsota kot si jo je nazakonito nagrabila
onega sodnika pa takoj v arest
banda sodniška

20. maj 2013, ob 21:37:51
Kobra

Italija ki smo jo vedno imeli za mafijsko državo je v zaddjih treh letih zasegla premožemje mafijcev (tudi gospodarskih) v vrednosti 1,3 miljarde €,

Ali je Slovenija bolj mafijska od Italije ali pa sta sodstvo in policija nesposobna,...???!!!???

Očitno pa je, da so vse vlade od leta 1990 do danes NESPOSOBNE, ker ne zmorejo pljuvati v lastno skledo.

20. maj 2013, ob 21:36:37
srec_a

Nisem bil zagovornik reelekcije sodnikov in tozilcev, vendar vidim, da je ta mehanizem potreben, za hujse neumnosti in napake, bi jim bilo potrebno vzeti pravosodni izpit, da ne bi mogli med odvetnike in jim ponovno opravljanje prepovedati za nekaj let, tako da bi morali delati kot pravniki, ne kot odvetniki.

20. maj 2013, ob 21:27:42
Neznan

Kako lahko nekdo kar tako "izgine"?. Le še eden naj pride in se predstavi, da je z nalogom "vstopil" v moj "civilni" prostor, pa se bo kaj klaverno končalo za njega. Saj ga ne bodo našli.

20. maj 2013, ob 21:26:08
Diaz

kaj pa, če pa ni šlo za napako - ampak za dogovorjeno krivosodno 3,14 ZDA rijo ?? ..

20. maj 2013, ob 21:00:17
DELFIN.

Zgleda da bi morali vso sodstvo zapret , druge izbire v tej državi ni več.

20. maj 2013, ob 20:45:12
Szlomšek

Pri tem gre za vprašanje, kakšno sodstvo imamo. Če imajo mohamedanci širiatsko pravo, imamo Slovenci KATOLIŠKO pravo, to pomeni, če je hilda, ki je bila pri krščanskem (beri katoliškem) Peterletu in je pozneje ropala bosanke (beri mohamedanske) delavce, jo je treba rešiti, ker je delalal po katoliških navodilih, a ne na vsak način kot zidarja. Zato se mi zdi, da bo kot ženska žrtvovana, ker katoliki ženske prej potisnejo naprej kot pa moške. Zidar, ki je z družbenim denarjem zidal škofijsko štuhecovsko športno dvorano in cerkve, ne bo (toliko!!!) odgovarjal kot hilda, ker je zidar več poneveril (spomnite se, koliko je plačal Nemcem), a žrtvovana je hilda, ker je ženska. In rodetovski - stresovski - štuhecevki - turnškovi - štumpfovi, jamnikovi (beri satanistični) katoliki se bodo spet hinavsko nasmehnili, da niso nič krivi... Takšno je katoliško sodstvo, ki je zelo podobno križarskemu...: človek nima pravic, če ni v njihovemkatoliškem satanističnem krogu...

20. maj 2013, ob 20:36:06
feferon

Zdaj pa namesto nje v arest sodnika in tožilca-vsakemu pol, ali pa ju je potrebno suniti v zadnjo plat. Bog ve ali je njun sindikat podpisal pogodbo o javnih uslužbencih????(verjetno ne, ker imajo premajhno plačo in preveliko odgovornost). Ko pa se Hilda vrne bo pa tožila državo, ker so jo imeli nekaj dni preveč v priporu. Sedaj bo pa vseeno lahko opravljala družbeno koristno delo v tujini!

20. maj 2013, ob 19:22:32
Lenny

Vsaj tokrat ne bi smeli kar sprejeti dejstva, da s naša sodišča v razsulu
Če smo se že sprijaznili (le zakaj?) z Balkanskim bojevnikm, kar je bila ena največjih pravosdnih napak pri nas...
In sedaj Hilda, jutri in pojutrišnjem pa....

20. maj 2013, ob 19:15:08
Diaz

Tovšakove ni doma .........

a Robnika tudi ne, Pličanič ??

20. maj 2013, ob 19:13:24
Diaz

mah, ta država je TOTALNO gnila ! .........

in to ne šele od včeraj ;

že celih 20 let .

20. maj 2013, ob 19:07:30
Nejc b. o.

Le kaj se sekirate? Saj je vendar rdeča baronica.
Omogočili so ji iz zapora..., omogočili so ji zapustiti domovino, omogočili so ji odpotovati v raj.
Če imaš DOVOLJ denarja, si varen po celem svetu. Rdeči prijatelji pa so tudi zadovoljni.

20. maj 2013, ob 18:06:52
Diaz

>> sinus

SOVRAŽIM SLOVENIJO! <<

HVALAENAKO ! .........

20. maj 2013, ob 17:32:20
wladymyr

Hilda Tovšak se išče z mednarodno tiralico


Potem ko je znana, prej odlična direktorica Vegrada, sposobna poslovna vodja Hilda Tovšak v petek odšla iz zapora, kjer so jo zaprli kakor priprto, je sodišče dan zatem zoper njo znova odredilo pripor, v ponedeljek pa je k razlogom za to dodalo še begosumnost – tako je sodišče izdalo evropski nalog za prijetje in predajo, tiralico in mednarodno tiralico.

20. maj 2013, ob 16:38:43
Neznan

Res se je treba vsak dan znova zahvaliti vsem, ki so nas osamosvojili ter ustvarili raj za barabe.

Brez vas bi Hilda še sedaj trpela pod težkim škornjem totalitarizma in gospa nikoli ne bi razvila obetujočega potenciala. Posebna zahvala gre Peterletu, ki jo je kot mladenko vzel pod okrilje ter jo preko boga verujoče stranke vpeljal v kapitalizem.

Seveda gre zahvala tudi vsem, ki so takrat izvolili sistem, ki ga danes imamo. Nikoli se vas ne bo pozabilo, saj vrednote osamosvojitve so za večno vpisane v zgodovino.

20. maj 2013, ob 16:16:26
sinus

SOVRAŽIM SLOVENIJO!

20. maj 2013, ob 16:14:01
kontraš

Spustijo jo za en dan, da jo lahko zbriše. Pa naj reče kdo, da to ni bilo dogovorjeno.

20. maj 2013, ob 16:08:05
znalec

iz novinarskega skrpucala se ne da jasno razbrati ali je tota hilda notri ali zunaj...
ako je bila odredba izdana, to še ne pomeni da je notri...

20. maj 2013, ob 16:04:56
wladymyr

Tiralica za teroristi - in kaznovanje!

Kako da ni delovala v Ljubljani Posebna policijska enota, izurjena proti terorizmu in med drugim za prvovrstno varovanje državnikov ali visokih funkcionarjev, ko so na boksu, zadnja fužinska avtobusna postaja, naklepno ne le "spregledali" teroristične grožnje z umorom, velik napis ZOKI UBIJ JANŠU! ali da bi vsaj vpoklicali tuje specialce, če se že naši vmešavajo v izrazitejši boj proti terorizmu..., češ, premazali so napis in potlrej je bil, ne da bi kdorkoli bil kaznovan za teroristično morislko hujskanje, kot vse kaže zamolk in v zatišje potisnjen teroristični program umorov slovenskega tedanjega premierja... Ne le sodstvo, ampak vsaj posebna enote policije bi morala v primeru terorističnih resnih groženj, tudi kot javni napis, nemudoma ukrepati - poslati bi morali v preiskavo protiteroristični oddelek, a se ni zgodilo nič..., tudi direktor LPP ni bil nemudoma odstavljen in noben od voznikov kaznovan, da ni niti naznanil na svojem objektu teroristično morilske grožnje. Celo več, ponekod se pojavljajo javni napisi tudi v cirilici, kot primeroma DELIJE itd., mazano čez cele stene stanovanjskih ali drugih javnih stavb, pa - nihče ne ukrepa proti takim grožnjam... Vse kaže, da je Republika Slovenija tudi tukaj koruptivna na svetu na 1.mestu?!
Zdaj pa beremo, da je direktorica prej odličnega in uspešnega podjetja Hilda Tovšak - begosumna?

20. maj 2013, ob 16:01:38
freeair

Je že na poti?
Ji je Simona že kupila karto?
Naslednjih 5 let prav gotovo ne bo dosegljiva.

20. maj 2013, ob 15:54:50
Diaz

jošt, pravilno se reče Krivosodje ! .........

20. maj 2013, ob 15:32:58
polo06

Pravosodje je del politično mafijske naveze, ki je uničila Slovenijo.
Celo norčevati si upajo iz Slovencev.
Hilda pa ne ve samo svinjarij o Simoni Dimic. Zato mora izginiti .

20. maj 2013, ob 15:27:30
Diaz

>> INRAJ

Naš pravosodni sistem je najboljši na svetu. Podobno kot naše zdravstvo.
Zlepa ti izbranci niso krivi za svoje napake.
Ups, saj sploh ne delajo napak. <<

res je !

ZLOvenija - RAJ za mafije !! .........

20. maj 2013, ob 15:19:39
Real-list

Pa kaj ste tak nori vse je dogovorjeno leva vlada z Jankotom in Borutom - dogovor, seksa na deviških otokih, če bo dobre volje prinese nazaj miljone !!

20. maj 2013, ob 15:18:59
FUJD1

Ha,ha,ha,ha.Popolni amaterji. Saj bi jokal, če bi pomagalo.

20. maj 2013, ob 15:16:07
Mazohist

Naš pravosodni sistem je najboljši na svetu. Podobno kot naše zdravstvo.
Zlepa ti izbranci niso krivi za svoje napake.
Ups, saj sploh ne delajo napak.

20. maj 2013, ob 14:48:28
Diaz

he he .........

20. maj 2013, ob 13:31:46
56 komentarjev
Stran: <|1|>
Prikaži: starejši prej