Zadavil ženo in preživel vikend s truplom

Upokojeni ameriški policist Charles Wilkinson je zadavil ženo, nato pa še nekaj dni normalno živel ob njenem truplu.

Objavljeno
03. junij 2014 12.01
Posodobljeno
03. junij 2014 15.00
reut*CALIFORNIA/PRISON
Mi. K., kronika
Mi. K., kronika

Malta - V manjšem ameriškem mestu Malta, ki leži v zvezni državi New York, je upokojeni policist Charles Wilkinson zadavil ženo Kathleen in ob njenem truplu preživel zadnji konec tedna. Nenavadno »druženje« je odkril in prekinil šele namestnik šerifa, ki je potrkal na vrata 69-letnega Wilkinsona.

Zakonca Wilkinson sta se pred desetletjem preselila v mestece Malta, v katerem živi nekaj več kot 10.000 prebivalcev, ki se vsi poznajo med seboj. Ker prijateljice in znanci že nekaj dni niso videli ali slišali 65-letne Kathleen, so odšli k njej domov, kjer jim je vrata odprl mož, ki pa ni znal dobro pojasniti, kje se nahaja njegova življenjska sopotnica. Ob tem jim je preprečil, da bi stopili v stanovanje.

Odgovori niso bili prepričljivi, zato je ena izmed prijateljic o tem obvestila sina, ki živi v Bostonu, ta pa je obvestil lokalno policijo. Wilkinson tudi namestnika šerifa ni zlahka spustil v hišo, ko je ta vendarle vstopil, pa je na tleh spalnice našel umorjeno žensko. Pozneje je Wilkinson priznal policiji, da je ženo med prepirom pred nekaj dnevi zadavil, poroča ameriška tiskovna agencija AP. Zakaj je nato ob njej živel naprej, kot da se ni nič zgodilo, ni pojasnil.

Tožilstvo je Wilkinsona obtožilo uboja, če bo obsojen, ga čaka najmanj 25 let za rešetkami, obsodijo pa ga lahko tudi na doživljenjski zapor. Glede na njegovo starost bo v primeru obsodbe v vsakem primeru ostal do konca življenja za rešetkami.