Zagorelo na strehi stanovanjske stolpnice v Domžalah

Stanovalce bloka so evakuirali, požar pa po dobri uri in pol pogasili. O poškodovanih ne poročajo.

Objavljeno
26. oktober 2013 18.41
Ma. Ja., Delo.si
Ma. Ja., Delo.si

Domžale − Nekaj pred 15. uro je zagorelo na strehi večstanovanjske stolpnice na Ulici Matije Tomca v Domžalah. Stanovalce bloka so evakuirali, požar pa po dobri uri in pol pogasili. Po navedbah TV Slovenija bo požarna straža celo noč bdela nad tem, da požar ne bi ponovno vzplamtel.

Po podatkih Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje ni bil v požaru poškodovan nihče, po navedbah portala 24ur pa je bil pri reševanju poškodovan policist, ki so ga zaradi vdihavanja dima prepeljali v ljubljanski UKC.

Kot je poročala televizija Pop TV, nihče od evakuiranih prebivalcev noči ne bo preživel v svojem stanovanju. Večina bo noč preživela pri znancih ali prijateljih, za tiste, ki te možnosti nimajo, pa je civilna zaščita organizirala prenočišča v bližnjih hotelih in penzionih.

Vzrok požara še ni znan

Pri gašenju požara so po podatkih Uprave RS za zaščito in reševanje sodelovali gasilci več okoliških gasilskih društev, med drugim gasilci CPV Domžale, PGD Domžale-mesto, Stob - Depala vas, Vir, Dob, Jarše - Rodica, Radomlje in Ihan. Zaradi požara v višjih nadstropjih so posredovali tudi poklicni gasilci GB Ljubljana in JZ GRS Kranj.

Kot so sporočili z ljubljanske policijske uprave, policija, ki je kraj dogodka zavarovala, vzrok požara še ugotavlja. Ravno tako še ni znana višina gmotne škode.