Sumijo, da je bil ogenj na Vodnikovi cesti podtaknjen

»Sedel sem v lokalu čez cesto, ko je nekaj počilo, potem se je kmalu začelo kaditi,« je pripovedoval mladenič.

Objavljeno
09. maj 2015 17.26
POZAR
Milka Bizovičar, gospodarstvo
Milka Bizovičar, gospodarstvo
Ljubljana – Popoldne je zagorelo v garažah pri osnovni šoli Valentina Vodnika v Šiški. Zublji so poškodovali več deset enot ter več avtomobilov, preden je številnim gasilcem v dobri uri uspelo ukrotiti ogenj. Vzroka požara policija še ne ve, saj kriminalisti še niso mogli opraviti ogleda.

Predstavnik ljubljanske policijske uprave Vinko Stojnšek je bil glede dogodka redkobeseden, saj da bodo kriminalisti z ogledom kraja požara lahko začeli šele, ko bodo možnosti za to. Pričakuje, da bo več znanega v naslednjih dneh, za zdaj pa nimajo informacije o tem, da bi bil v požaru kdo poškodovan.

Je bilo pa med množico okoliških prebivalcev, lastnikov garaž, očividcev in radovednežev, ki sta jih na kraj dogodka privabila črn gost dim in vonj po zažgani plastiki, slišati veliko zgodb o tem, kaj se je oziroma bi se lahko zgodilo nekaj pred drugo uro. »Sedel sem v lokalu čez cesto, ko je nekaj počilo, potem se je kmalu začelo kaditi,« je mladenič pripovedoval prijatelju. Na kraju dogodka je bil med prvimi, povedal je, da je hotel klicati gasilce, a so bili že na poti. »Plastični del strehe se je začel topiti,« je pojasnjeval in dodal, da so dva dela kritine z nekakšnim plastičnim lokom povezali pred kakšnima dvema letoma, tako da dež ni več padal v garažo.

Drugi so vedeli, da je zagorelo v ali ob dveh garažah v zgornji etaži levega dela objekta. Mnogi so se spraševali, kaj bo z njihovimi avtomobili, ki so jih imeli predvsem v delu objekta, ki je bil videti bolj kritično, in razmišljali, ali so sosedje šli na izlet in tako rešili premoženje. V družbi gospodov, ki so dogajanje spremljali nekoliko od strani, je nekdo dejal, da ima avto v garaži samo čez zimo, poleti raje ne, in pomenljivo pogledal kolega. Med njimi eden opravlja takšno delo, da kar dobro pozna okolico. Povedal je, da je v objektu 252 garažnih prostorov, lastniki pa so predvsem starejši, ki v večini živijo v bližnjem blokovskem naselju. »Prepričan sem, da je požar podtaknjen. Najstniki, 12-, 13-letniki, se neprestano zbirajo tu okrog, v garažah so in vedno hlepijo po tem, da bi naredili kakšno škodo. Ti, mlajši, so veliko bolj nevarni kot nekaj let starejša mladina,« je namigoval, da je požar nekdo podtaknil.

Na policiji so na vprašanja v povezavi s tem ponovili, da bodo več informacij lahko dali, ko bodo opravili ogled. Po pričakovanjih bodo materialne posledice precejšnje.