Zalotila tatove

Policisti so peterici, osumljeni več kaznivih dejanj tatvin na predrzen način, odvzeli prostost in zasegli vrečko z nakitom.

Objavljeno
11. april 2014 17.18
Ba. P., Delo.si
Ba. P., Delo.si

Celje − V enem od zaselkov na območju občine Šmarje pri Jelšah je občanka pred dnevi v hiši zalotila neznance, ki so se izgovarjali, da so tam zgolj zato, ker se zanimajo za staro železo, orodje in podobno. Ko so se odpeljali, je sosedi uspelo zapisati registrsko številko vozila, s katerim so se pripeljali, s čimer je policistom precej olajšala njihovo iskanje.

Ko so jih v Podsredi ustavili, je eden od njih med postopkom odvrgel vrečko z nakitom, ki so jo policisti zasegli in vse, ki bi kose prepoznali kot svoje, pozivajo, naj jim to sporočijo na telefonsko številko policijske postaje Šmarje pri Jelšah 03/ 818 66 00, ali na intervencijsko številko policije 113.

Petim osumljencem, starim od 27 do 49 let, doma z območja Novega mesta, so policisti odvzeli prostost in jih bodo ovadili zaradi suma storitve kaznivega dejanja tatvine na predrzen način.

Glede na to, da v zadnjem času oplicisti opažajo več primerov podobnih tatvin oziroma poskusov tatvin, občane opozarjajo, naj bodo pozorni na neznance, ki se pojavljajo v njihovem okolju in naj stanovanja in hiše zaklepajo, tudi kadar jih zapuščajo za kratek čas.