Zanoškarju se ne mudi na sodišče

Nekdanji župan ni prevzel vabila. Izteka pa se čas do zastaranja zadeve.

Objavljeno
26. november 2014 11.56
pr MATJAZ ZANOSKAR POZITIVNA SLOVENIJA
Mateja Celin, Slovenj Gradec
Mateja Celin, Slovenj Gradec
Slovenj Gradec – Tudi v tretje se nekdanji poslanec in župan Mestne občine Slovenj Gradec Matjaž Zanoškar ni odzval na vabilo sodišča na zaslišanje glede sporne zaposlitve njegovega sina na občini v letu 2008. Če se bo pričanju izognil, zadevi grozi zastaranje.

Zanoškar je bil tokrat kot priča vabljen že tretjič, da bi pojasnil navedbe obdolžene Lidije Požgan, nekdanje direktorice občinske uprave, da je bil župan tisti, ki je ukazal v razpis za delovno mesto sodelavca pri projektu gradnje širokopasovnega omrežja vnesti diskriminatorni pogoj – za uradniško delovno mesto so v občini namreč zahtevali izobrazbo profesor športne vzgoje, kar je bil po poklicu njegov sin. Ta se je tudi edini prijavil in dobil službo, čeprav na strokovnem področju dela, kamor so ga zaposlili (priprava projektov) ni imel nikakršnih izkušenj. Pred sodiščem je trdil, da z očetom (županom in bodočim delodajalcem) o njegovi zaposlitvi na občini nikoli nista spregovorila niti besede saj mu ni povedal, da se je prijavil na razpis in ne, da je službo dobil.

Zanoškarja je sodišče neuspešno vabilo pisno in iskalo s policijo, ki ga takrat ni našla doma. Prejšnje vabilo je sicer prevzel, a prepozno. Njegov sin je vedel povedati le, da je oče v tujini, da pa ne ve, kje je in kdaj se vrne. Pričal je tudi, da Matjaž Zanoškar sicer živi drugje, ne na naslovu, kjer je prijavljen. Na sodišču ga bodo ponovno čakali jutri, ko je razpisana nova obravnava. Če se Zanoškar kmalu ne bo pojavil na prostoru za priče, celotni zadevi v decembru grozi zastaranje, koruptivna zaposlitev županovega sina pa bo v tem primeru ostala brez sodnega epiloga.