Zapeljal v Sočo in umrl

54-letni moški je z avtomobilom zapeljal z glavne ceste Solkan-Plave v Sočo in umrl na kraju nesreče.

Objavljeno
09. februar 2015 11.45
bmo-most na Soci
Mi. K., kronika
Mi. K., kronika

Nova Gorica - Na glavni glavni cesti Solkan-Plave, nekaj sto metrov naprej od Mrzleka, se je okoli sedme ure zjutraj zgodila prometna nesreča, v kateri je umrl 54-letni voznik z območja občine Kanal ob Soči, ki je sicer stalno bival v sosednji Italiji. Po prvih ugotovitvah polistov je moški peljal iz smeri Nove Gorice proti Plavam, ko je v desnem ovinku iz neznanega vzroka zapeljal levo z vozišča na manjše makadamsko parkirišče in nato po poraščeni brežini z manjšimi drevesi približno deset metrov pod cesto v reko Sočo.

»Vozilo je obstalo na levem boku do polovice v reki Soči tik ob brežini. Voznika so našli mrtvega ob vozilu v reki Soči,« so sporočili iz novogoriške policijske uprave. Na kraj nesreče so poleg policistov odšli tudi reševalci zdravstvenega doma Nova Gorica in profesionalni gasilci iz Nove Gorice ter potapljači, ki so pregledali dno Soče v bližini vozila in zajezili odtekanje goriva iz vozila.

»Žal je dežurna zdravnica ZD Nova Gorica na kraju lahko le potrdila smrt voznika in odredila sanitarno obdukcijo na pristojnem Inštitutu za sodno medicino v Ljubljani,« so še sporočili iz policije. Pristojne službe so s pomočjo avtodvigala odstranile vozilo iz Soče. Promet, ki je bil zaprt za ves promet, je bil znova odprt ob 9.15. V letošnjem letu so na območju policijske uprave Nova Gorica zaradi posledic prometnih nesreč, vključno z današnjo nesrečo, umrle tri osebe.