Zaradi kletvic aretirali papigo

Ko je papiga v zadnjih dveh letih zagledala krušno mater svojega lastnika, jo je vedno žalila, zato ju je ta prijavila na policijo.

Objavljeno
20. avgust 2015 15.18
seruga/sulavesi
Mi. K., kronika
Mi. K., kronika
Candrapura - V indijski zvezni državi Maharaštra se je policija soočila z nenavadnim primerom, saj se je med kriminalci in osumljenci na policijski postaji znašla papiga. Potem ko je 85-letna mačeha Janabai Sakharkar prijavila, da jo papiga, ki jo ima v lasti njen pastorek, neprestano žali, so na zaslišanje na policijsko postajo odpeljali vse tri, poroča hrvaški spletni portal 24sata.

»Že dve leti me nadleguje. Kadar me zagleda, začne izgovarjati grde in žaljive besede, zaradi tega sem ga že trikrat v zadnjih dveh letih prijavila policiji. To papigo je treba zapreti,« je policistom ob prijavi povedala mačeha. Policisti pa so na postaji zaman čakali na izjavo osumljene papige, saj ta v času policijskega postopka ni odprla kljuna.

Ker policija ni imela nobenega dokaza, da Indijka govori resnico, so morali papigo po imenu Hariyal in njenega lastnika Suresa Sakharkarja izpustiti. Iz policije so kasneje sporočili, da sta mačeha in pastorek v sporu zaradi dedovanja.