Zaradi piškotkov mu grozi dosmrtni zapor

Najstniku iz Teksasa grozi dosmrtni zapor, ker je spekel piškotke s hašiševim oljem

Objavljeno
22. maj 2014 16.35
Pot Brownies Punishment
Mi.K., kronika
Mi.K., kronika
Austin - Devetnajstletnemu nastniku iz ameriške zvezne države Teksas Jacobu Lavori zaradi »oplemenitene« peke piškotov, v katere je namesto marihuane zamešal hašiševo olje, zaradi strogih zakonov v tej južni zvezni državi grozi celo dosmrtni zapor. Teksaška zakonodaja namreč v tem primeru organom pregona dovoljuje, da za ugotavljanje količine droge v piškotkih, stehtajo kar celotno količino.

Tehtnica se je v njegovem primeru ustavila na približno 680 gramih. Ameriški policisti so tako ugotovili, da je imel Lavora pri sebi prav toliko hašiševega olja. Za takšno količino najstniku v Teksasu grozi od pet let zapora do doživljenjski zapor, poroča britanski časopis Daily Mail.

Njegov odvetnik Jack Holmes je prepričan, da je kazen prestroga, saj je, na primer, zagrožena kazen višja kot v primeru spolnega napada. »Zagrožena kazen pet let do dosmrtni zapor? Spoštujem zakone in sem konzervativec, ki ljubi svojo državo, vendar to je narobe, to je precej narobe. Če je naredil kaj narobe, potem mora biti kaznovan, vendar z razumno kaznijo,« je prepričan tudi oče Joe Lavoro.