Zaradi poroke so jo kamenjali do smrti

V Pakistanu so sorodniki pred sodiščem takoj po poroki do smrti kamenjali nosečo žensko, ker se je poročila z neprimernim moškim.

Objavljeno
28. maj 2014 11.02
Posodobljeno
28. maj 2014 15.00
Pakistan
Mi. K., kronika
Mi. K., kronika

Islamabad − Pred pakistanskim sodiščem so sorodniki do smrti kamenjali mlado Farzano Parveen, ki se je kljub nasprotovanju družine poročila s 25-letnim Mohammadom Iqbalom. Ko sta mladoporočenca stopila iz sodne palače, kjer sta po večletni zaroki sklenila zakonsko zvezo, so njeni sorodniki hoteli nevesto na silo odvleči stran od njenega izvoljenca.

Ker se je upirala, so jo najprej oče in njeni bratje začeli obmetavati z zidaki, njim pa so se pridružili preostali njeni sorodniki. Skoraj 20 njenih najbližjih jo je sredi belega dne pred sodiščem in vsem na očeh kamenjalo do smrti. Z njo pa je umrl tudi še nerojeni otrok, saj je bila v tretjem mesecu nosečnosti.

Po podatkih pakistanske organizacije Human Rights Commission je bilo lansko leto v Pakistanu s tako imenovanim umorom iz časti ubitih kar 869 žensk, poroča Daily Mail. V Pakistanu so dogovorjene poroke del vsakdana, medtem ko na poroke iz ljubezni gledajo kot pregrešne.