Zaradi požara zaprti železniška proga in avtocesta med Trstom in Benetkami

Obsežen požar je izbruhnil na strmem gozdnatem območju nedaleč od Trsta. Hudi požari sicer Italijo pestijo že tedne.

tor, 21.08.2012, 13:14

Trst - Obsežen požar, ki je izbruhnil na strmem gozdnatem območju nedaleč od Trsta, je danes povzročil hude težave v prometu. Zaradi ognjenih zubljev so ustavili železniški promet med Trstom in Benetkami, pa tudi promet na avtocesti med tema mestoma v smeri proti Benetkam.

Zaradi zaprte železniške proge je v železniškem prometu prišlo do tudi več kot tri ure dolgih zamud. Italijanske železnice so dale potnikom na voljo več avtobusov, ki naj bi jih pripeljali na cilj, poročanje italijanskih medijev povzema avstrijska tiskovna agencija APA.

S požarom se poleg gasilcev na terenu borijo tudi prostovoljci, v boj proti ognjenim zubljem pa so poslali tudi dva helikopterja.

O sedmih požarih danes poročajo tudi iz Kalabrije na jugu Italije, kjer plameni divjajo v naravnem gorskem parku Sila. Gori tudi v Liguriji, kjer so ognjeni zublji uničili šest hektarjev gozda nedaleč od Genove. Tudi tu se z ognjem borijo letala in helikopterji.

Požari so v Italiji že terjali tudi žrtve. V ponedeljek so našli truplo nekega gozdarja, ki je sodeloval pri gašenju požara v pokrajini Avellino v regiji Kampanja na jugu Italije. Iz Kampanje so v ponedeljek poročali o več kot 60 požarih.

Komentiraj članek

Spoštovani komentatorji!

Komentiranje je preprosto, vendar pa zaradi spodbujanja kulturne in dostojanstvene razprave pred oddajo komentarjev zahtevamo vnos osebnih podatkov.
Za komentiranje morate biti prijavljeni. Še nimate uporabniškega imena in gesla? Registrirajte se!

Spoštovani komentatorji!

Komentiranje prispevkov na straneh Dela ni pravica, temveč možnost, ki jo omogoča medijska družba Delo, d. d. S komentarji prispevkov izražate svoje mnenje ali stališče na lastno odgovornost. Za objavo komentarjev, ki bodo na ogled takoj vidni vsem obiskovalcem portala, zahtevamo vnos osebnih podatkov. Kot registriran uporabnik, ki osebnih podatkov v uporabniškem računu ni dopolnil, pa imate možnost oddaje komentarjev, pri čemer si uredništvo pridržuje pravico do objave po lastni presoji.

Uredništvo Dela in izdajatelj Delo, d. d., spodbujata argumentirano razpravo in ne dovoljujeta zlorabe medijskega prostora za žalitve, napeljevanje k sovraštvu ali nasilju, osebno diskreditacijo identificiranih piscev, oglaševanje izdelkov ali storitev ali kako drugače pravno spornih komentarjev.

Po kazenskem zakoniku je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe, kakor tudi za razžalitev, žaljivo obdolžitev in obrekovanje. Uredništvo Dela bo pomagalo pri ugotavljanju identitete avtorjev sporočil, če bodo to zahtevali pristojni organi. Podatke lahko na zahtevo sporoči tudi prizadeti osebi zaradi uveljavljanja njenih pravic.

Uredništvo Dela bo zato po svoji presoji brisalo sporna sporočila; posameznim avtorjem bo tudi odvzelo možnost komentiranja.

Za vsebino, naslove in priloge sporočil v forumih so odgovorni avtorji sami.

Medijska družba Delo, d. d., uredništvo Dela

Prijavi se