Zaradi požara zaprti železniška proga in avtocesta med Trstom in Benetkami

Obsežen požar je izbruhnil na strmem gozdnatem območju nedaleč od Trsta. Hudi požari sicer Italijo pestijo že tedne.

tor, 21.08.2012, 13:14

Trst - Obsežen požar, ki je izbruhnil na strmem gozdnatem območju nedaleč od Trsta, je danes povzročil hude težave v prometu. Zaradi ognjenih zubljev so ustavili železniški promet med Trstom in Benetkami, pa tudi promet na avtocesti med tema mestoma v smeri proti Benetkam.

Zaradi zaprte železniške proge je v železniškem prometu prišlo do tudi več kot tri ure dolgih zamud. Italijanske železnice so dale potnikom na voljo več avtobusov, ki naj bi jih pripeljali na cilj, poročanje italijanskih medijev povzema avstrijska tiskovna agencija APA.

S požarom se poleg gasilcev na terenu borijo tudi prostovoljci, v boj proti ognjenim zubljem pa so poslali tudi dva helikopterja.

O sedmih požarih danes poročajo tudi iz Kalabrije na jugu Italije, kjer plameni divjajo v naravnem gorskem parku Sila. Gori tudi v Liguriji, kjer so ognjeni zublji uničili šest hektarjev gozda nedaleč od Genove. Tudi tu se z ognjem borijo letala in helikopterji.

Požari so v Italiji že terjali tudi žrtve. V ponedeljek so našli truplo nekega gozdarja, ki je sodeloval pri gašenju požara v pokrajini Avellino v regiji Kampanja na jugu Italije. Iz Kampanje so v ponedeljek poročali o več kot 60 požarih.

Prijavi sovražni govor