Zaradi preiskave Jankovićevih grozili direktorici Dursa

Zoran Janković pričakuje, da bo policija čimprej odkrila avtorja anonimnega pisma.

Objavljeno
30. maj 2012 11.04
Posodobljeno
30. maj 2012 11.04
Mo. Z., Delo.si
Mo. Z., Delo.si
Ljubljana - Direktorica Davčne uprave Mojca Centa Debeljak je v pisemskem sporočilu prejela izmišljeno osmrtnico njenega sina, če ne neha preiskovati Zorana Jankovića. Direktorica naj bi po pisanju spletnega portala MMC zaradi šoka omedlela, zato so jo prepeljali na urgenco. Prijavo so medtem potrdili tudi na Policijski upravi Ljubljana, kjer po pisanju portala že izvajajo preiskavo.

Pismo, spisano na roko

Iztok Verdnik, tiskovni predstavnik Dursa, je po pisanju portala Slovenskih novic razkril podrobnosti o prejetih grožnjah. Kot je dejal, je bilo pismo, namenjeno direktorici, napisano na roko in ni šlo za nikakršno fotomontažo. V pismu so bile zapisane grožnje »zoper življenje« Centa Debeljakove in njene ožje družine. Verdnik je po pisanju portala še potrdil, da so bile grožnje povezane z družino Janković. Povedal je, da je Centa Debeljakova še na urgenci, vendar se počuti bolje.

Janković grožnje obsodil

Ljubljanski župan Zoran Janković je ob robu obiska v Zagrebu danes ostro obsodil grožnje generalni direktorici Dursa in njenim družinskim članom. Po pisanju STA je izrazil pričakovanje, da bo policija čim prej odkrila avtorja anonimnega pisma.

Janković je še poudaril, da so takšni zapisi grozljivi in da jih pišejo nerazsodni ljudje. Takšen način komunikacije z direktorico Dursa ostro obsoja. Spomnil je, da je bil tudi sam pred časom deležen več deset takšnih grozilnih pisem.

»Da bi se vse to končalo, mora Durs predati svoje končno poročilo in potem ne bo več špekulacij,« je še poudaril ljubljanski župan. Ocenil je, da so tudi novinarji veliko prispevali k zapletom, posebej pa je omenil nedavno poročanje medijev, da se objave, ki so prišle z Dursa, nekoliko razlikujejo od sklepov Dursa. Janković se je med drugim vprašal, ali je nekdo novinarjem morda »naložil, da me morajo držati v napetosti in vsake toliko časa dati nekaj ven.«

Damjan Janković: Grozljiva zadeva

Sin ljubljanskega župana Damjan Janković je za Kanal A izrazil upanje, da javnost ne verjame tej zgodbi in temu, da je v grožnjo vpleten kdo od njih. »To je dejansko grozljiva zadeva,« je poudaril in dodal, da si sicer predstavlja občutke, ko ti nekdo grozi, ker so, kot je povedal, tudi sami deležni podobnih groženj.