Zaslišanje Voduška in Gaberca se bo nadaljevalo jutri

Preiskovalni sodnik je nocoj po opravljenem formalnem postopku in podaji pravnega poduka zaslišanje prekinil.

Objavljeno
13. julij 2012 23.46
Vod?ek
Ba. P., Delo.si
Ba. P., Delo.si
Celje - Preiskovalni sodnik celjskega okrožnega sodišča je nocoj po opravljenem formalnem postopku in podaji pravnega pouka zaslišanje lastnika Info TV Vladimirja Voduška, ki so mu celjski kriminalisti zaradi suma izsiljevanja odvzeli prostost včeraj zjutraj, in 61-letnega Velenjčana Stanislava Gaberca, prekinil. Nadaljevalo se bo v soboto.

Voduškov zagovornik Boštjan Penko je za STA povedal, da je sodnik Voduška in Gaberca seznanil tudi z očitki iz kazenske ovadbe, z zaslišanjem pa bo nadaljeval jutri. Voduška, za katerega je sodnik odredil 48-urno sodno pridržanje, se bo zaslišanje začelo ob 8. uri, Gaberca pa ob 9.30.

Po pojasnilih Penka bosta z Voduškom na sobotnem naroku podala vsebinski zagovor, saj se z interpretacijo dogodkov s strani policije in tožilstva ne strinjata. Dejal je, da Vodušek očitanega kaznivega dejanja izsiljevanja ne priznava, ocenjuje tudi, da Voduškovo pridržanje v nobenem primeru ne bo trajalo 48 ur.

Vodušek naj bi skupaj z Gabercem izsiljeval predsednika uprave Uniorja Gorazda Korošca. Zato se je danes že sestal nadzorni svet družbe in obravnaval informacijo o domnevnem izsiljevanju. Nadzorniki so Korošcu in celotni upravi izrazili podporo ter takšno dejanje obsodili.