Zažgali vozilo POP TV

Neznanci so ponoči vlomili v več službenih vozil POP TV. Nekaj so jih polili z vnetljivo snovjo, enega pa tudi zažgali.

Mi. K., De. P., STA
pon, 01.02.2016, 09:24; spremenjen: 13:01

Ljubljana − Nekaj pred tretjo uro zjutraj so neznanci na Kranjčevi ulici v Ljubljani na parkirišču vlomili v več službenih vozil POP TV. Nekaj so jih polili z vnetljivo snovjo, enega pa tudi zažgali, so sporočili iz družbe Pro Plus. »Po do sedaj zbranih obvestilih je znano, da so za zdaj še neznani storilci poškodovali 4 vozila, od tega je bilo eno vozilo tudi zažgano,« so sporočili iz ljubljanske policijske uprave.

Kot je na spletni strani poročala uprava za zaščito in reševanje, so pri dogodku posredovali gasilci Gasilske brigade Ljubljana. Požar je sicer pred prihodom gasilcev že pogasila varnostnica, gasilci pa so pregledali kraj dogodka ter posuli vpojna sredstva po politem gorivu.

Dejanje kriminalistična policija še preiskuje, delo na POP TV pa poteka nemoteno, so še dejali na televiziji.

V novinarskih vrstah za čim prejšnjo razjasnitev dogodka

V Društvu novinarjev Slovenije in Združenju novinarjev in publicistov pozivajo odgovorne, da čim prej najdejo krivce za današnje poškodovanje in uničenje reportažnih avtomobilov medijske hiše POP TV.

»Skrb zbujajoč incident ocenjujemo kot napad na delo novinarjev, pri čemer opozarjamo, da gre očitno za nove, še ostrejše in brutalnejše oblike stopnjevanja pritiskov na novinarje v že tako pregreti in nestrpni družbeni klimi,« so zapisali v Društvu novinarjev Slovenije.

Novinarski ceh je na dnevni ravni sicer vse bolj podvržen pritiskom v obliki zmerjanja in žalitev, so dodali. »Ustvarjanju klime strahu, ki vodi v utišanje novinarjev in (samo)cenzuro, se bomo odločno uprli,« so zagotovili.

V Združenju novinarjev in publicistov pa upajo, da nočni vlomi in poškodovanja službenih avtomobilov POP TV niso povezana z novinarskim delom medijske hiše. To bi namreč pomenilo nedopusten napad na novinarsko delo in zastraševanje novinarjev, so opozorili.

Povezane novice

Avto zažgan, Dars pa hoče vinjeto
28. junij ob 06:00
So vam zažgali avto in bi radi dobili novo vinjeto? Ni problema, samo staro vinjeto nam morate prinesti, pravijo v Darsu.
Prijavi sovražni govor