Ženska in dojenček preživela strmoglavljenje letala

Rešili pa so ju šele po štirih dneh hoje po deževnem gozdu. Ženska je utrpela lažje opekline, dojenček je nepoškodovan.

Objavljeno
25. junij 2015 18.45
Pi. K., Delo.si, STA
Pi. K., Delo.si, STA
Bogota - V Kolumbiji sta 18-letna ženska in njen dojenček preživela strmoglavljenje manjšega letala. Rešili pa so ju šele po štirih dneh hoje po deževnem gozdu. Kot so sporočile kolumbijske letalske sile, so Mario Nello Murilla in njenega šele nekaj mesecev starega sina rešili s helikopterjem in ju prepeljali v bolnišnico. Ženska je sicer utrpela lažje opekline, otrok pa je nepoškodovan.

»Skoraj smo že izgubili upanje, a na koncu smo dosegli ta čudež,« je povedal predstavnik kolumbijskega letalstva, polkovnik Hector Carrascal.

Mati in dojenček sta bila v soboto z dvomotornim letalom na poti iz Nuquija v Quibdoja, ko je letalo strmoglavilo v departmaju Choco. Pilot je v nesreči izgubil življenje, drugih potnikov pa ni bilo na krovu. Reševalci so našli razbitine, o ženski in dojenčku pa ni bilo ne duha ne sluha.

18-letnica je po poročanju lokalnih medijev povedala, da se je zaradi strahu pred eksplozijo oddaljila od razbitin, nato pa se je v deževnem gozdu izgubila. Njen mobilni telefon pa ni imel signala. Da ne bi umrla od žeje, je pila roso z velikih listov. Ženska je med prebijanjem skozi džunglo naletela na reko, sledila njenemu toku in dosegla vas domorodcev.