Znova tragičen konec tedna na slovenskih cestah

V zadnjih dveh dneh so umrli štirje ljudje. Ceste usodne za kolesarja, traktorista in dva voznika avtomobilov.

Objavljeno
28. avgust 2016 21.54
R. K.
R. K.
Ljubljana – Slovenske ceste so v zadnjih dveh dneh vzele kar štiri življenja, s čimer se nadaljuje črna statistika letošnjega leta in posebej poletja. V treh nesrečah so umrli kolesar, traktorist in dva voznika osebnih avtomobilov.

Tragična statistika preteklega vikenda se je začela v soboto nekaj po 2. uri, ko se je na cesti Plave–Solkan zgodila prometna nesreča, v kateri sta izgubila življenje dva mlada voznika, tri osebe pa so bile lažje poškodovane. S Policijske uprave Nova Gorica so sporočili, da je 30-letna voznica osebnega avtomobila, doma iz okolice Nove Gorice, pripeljala iz smeri Solkana proti Plavam kot tretja v koloni vozil. V kraju Dolga njiva je začela prehitevati pred njo vozeči osebni avtomobil, ko je iz nasprotne smeri pripeljal 24-letni voznik osebnega avtomobila, doma s Tolminskega. Vozili sta tako silovito čelno trčili, da je iz vozničinega vozila odtrgalo motor, ta je odletel v vozilo, ki ga je prehitevala.

Zaradi hudih poškodb sta 30-letnica in 24-letnik umrla na kraju nesreče. Sopotnik v vozilu 24-letnika je utrpel lažje poškodbe in so ga z reševalnim vozilom odpeljali v šempetrsko bolnišnico. Lažje sta se poškodovala tudi voznik in sopotnica v osebnem avtomobilu, ki ga je prehitevala voznica, in so ju prav tako odpeljali v bolnišnico.

Kolesar v Lipovcih

Okoli 8. ure je na drugem koncu države, na traktorski oziroma kolesarski stezi v Lipovcih, na cesti Murska Sobota–Beltinci, umrl 60-letni kolesar. Nesreča se je zgodila, ko je 32-letni voznik traktorja prehiteval kolesarja, ta pa je izgubil nadzor nad kolesom in padel pod priklopnik traktorja, so sporočili s Policijske uprave Murska Sobota. Kolesar je po podatkih policije izgubil oblast nad kolesom zaradi svojim sposobnostim neprilagojene hitrosti vožnje. Zaradi hudih poškodb je umrl na kraju nesreče. To je letos že sedma žrtev na pomurskih ­cestah.

Po poročanju Večera se je nesreča zgodila na stezi, na nevarnost katere so že večkrat opozarjali beltinska občina in kolesarji. Težki traktorji s polnimi prikolicami ali kmetijskimi priključki so namreč na stezi med Rakičanom in Odranci, ki je namenjena traktorjem, kolesarjem in pešcem, najšibkejše udeležence v prometu potisnili na rob.

Traktorist v Ilirski Bistrici

Včeraj okoli 7. ure se je pri naselju Kilovče v občini Ilirska Bistrica zgodila še ena huda nesreča. Občan se je v gozdu prevrnil s traktorjem in ostal ukleščen pod vozilom. Zaradi hudih poškodb je umrl na kraju nesreče.