Zoran Janković od osumljenca do obdolženca

Sodna preiskava zoper Zorana Jankovića 
zaradi domnevne zlorabe položaja v času, ko je vodil Mercator.

sre, 23.05.2012, 06:00

Ljubljana - Sodišče je pravnomočno uvedlo preiskavo proti Zoranu Jankoviću in trem soobdolžencem zaradi domnevne zlorabe položaja oziroma pomoči pri tem kaznivem dejanju. Očitki se nanašajo na posle v zvezi z nakupom lokacije za Mercator Center v Nišu, ki je bil sklenjen, ko je Janković vodil Mercator.

Poleg Zorana Jankovića bodo preiskovali tudi nekdanja Jankovićeva sodelavca v Mercatorju Mitjo Marinška in Stanislava Brodnjaka ter ustanovitelja ljubljanskega nepremičninskega podjetja BSD in zastopnika ciprskega podjetja Facim Borisa Milevoja. S pravnomočnim sklepom o preiskavi se je zoper naštete formalno začel kazenski postopek, osumljenci pa so postali obdolženci.

Potem ko je preiskovalna sodnica ljubljanskega okrožnega sodišča ugodila zahtevi tožilstva iz maja lani ter zoper Jankovića in trojico 17. februarja izdala sklep o uvedbi preiskave, so se nanj pritožili zagovorniki vseh osumljenih.

Tožilstvo očita Jankoviću, Marinšku in Brodnjaku zlorabo položaja ali pravic v sostorilstvu, medtem ko Milevoja bremeni pomoči pri tem kaznivem dejanju.

Na sodišču so nam potrdili, da je zunajobravnavni senat pritožbe zagovornikov Marinška in Brodnjaka ter Milevoja 16. aprila s sklepom zavrnil kot neutemeljene, s čimer so vsi trije tudi seznanjeni. Ker pa sodišče še nima potrdila o vročitvi sklepa ljubljanskemu županu, nam odločitve senata glede njega niso mogli sporočiti. Sklep sodišča je bil Jankoviću prejšnji teden poslan že drugič.

Da je preiskava pravnomočno uvedena tudi zoper Jankovića, nam je potrdil njegov zagovornik odvetnik Aleksander Čeferin. Ta meni, da glede Jankovića »ni niti sledu o kaznivem dejanju« in zato postopek ocenjuje »kot obliko političnega pritiska na mojo stranko. Če pogledamo vse udeležence v tem postopku, nam je lahko vse jasno,« nam je še povedal Čeferin, ki pa ni hotel pojasniti zadnjega stavka.

A naj pri tem kot zanimivost omenimo, da je pod zahtevo za preiskavo po naših podatkih podpisan tožilec Jaka Brezigar, sicer sin nekdanje generalne državne tožilke in sedanje državne sekretarke na ministrstvu za notranje zadeve Barbare Brezigar.

Spomnimo, sedanjega ljubljanskega župana in predsednika Pozitivne Slovenije so januarja 2007 ovadili zaradi suma zlorabe položaja predsednika uprave Mercatorja.

Očitki menda temeljijo na reviziji, ki jo je v Mercatorju leta 2006 opravila revizijska hiša Deloitte & Touche in se nanaša na poslovanje Mercatorja v času od leta 2001 do 2005, ko ga je vodil Janković.

Po pisanju nekaterih medijev v preteklosti naj bi šlo za sume nepravilnosti pri poslovanju z družbami v lasti njegovih sinov, sklepanju poslov mimo predpisov v Mercatorju, ob gradnji nakupovalnega centra v Nišu pa da je menda pobral provizijo.

Te dni so v javnost prišli podatki o domnevnih nepravilnostih pri finančno-poslovnih odnosih med graditeljem Stožic ter podjetjema Zorana Jankovića in njegovega sina Damijana, ki jih je Durs zaznal in je o svojih ugotovitvah menda že obvestil tožilstvo.

Jankovića sta vse očitke že zavrnila, sicer pa je Durs predsednika Pozitivne Slovenije že januarja ovadil zaradi sumov storitve kaznivih dejanj oškodovanja upnikov, davčne utaje, zlorabe uradnega položaja ali uradnih pravic in pranja denarja.

Davčni inšpektorji so menda davčni pregled Jankovića in povezanih podjetij izvajali že nekaj časa, januarja pa so na tožilstvo (policijo in Komisijo za preprečevanje korupcije) vložili ovadbo oziroma naznanilo suma storitve kaznivega dejanja.

Na policiji so nam v zvezi s tem potrdili, da poteka predkazenski postopek, pri izvedbi katerega sodeluje več državnih organov, vse aktivnosti pa usmerja specializirano državno tožilstvo. »Podrobnejših informacij vam zaradi tajnosti predkazenskega postopka ne moremo posredovati,« so še sporočili.

Enak odgovor smo dobili s specializiranega državnega tožilstva.

Povezane novice

Uradni podatki: Electa prodala, kar ni njeno
22. maj ob 06:00
Direktor Electe Damijan Janković pravi, da so Bazi Dante 393.000 evrov nakazali zaradi prodaje poslovnega prostora.

Komentiraj članek

Spoštovani komentatorji!

Komentiranje je preprosto, vendar pa zaradi spodbujanja kulturne in dostojanstvene razprave pred oddajo komentarjev zahtevamo vnos osebnih podatkov.
Za komentiranje morate biti prijavljeni. Še nimate uporabniškega imena in gesla? Registrirajte se!

Spoštovani komentatorji!

Komentiranje prispevkov na straneh Dela ni pravica, temveč možnost, ki jo omogoča medijska družba Delo, d. d. S komentarji prispevkov izražate svoje mnenje ali stališče na lastno odgovornost. Za objavo komentarjev, ki bodo na ogled takoj vidni vsem obiskovalcem portala, zahtevamo vnos osebnih podatkov. Kot registriran uporabnik, ki osebnih podatkov v uporabniškem računu ni dopolnil, pa imate možnost oddaje komentarjev, pri čemer si uredništvo pridržuje pravico do objave po lastni presoji.

Uredništvo Dela in izdajatelj Delo, d. d., spodbujata argumentirano razpravo in ne dovoljujeta zlorabe medijskega prostora za žalitve, napeljevanje k sovraštvu ali nasilju, osebno diskreditacijo identificiranih piscev, oglaševanje izdelkov ali storitev ali kako drugače pravno spornih komentarjev.

Po kazenskem zakoniku je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe, kakor tudi za razžalitev, žaljivo obdolžitev in obrekovanje. Uredništvo Dela bo pomagalo pri ugotavljanju identitete avtorjev sporočil, če bodo to zahtevali pristojni organi. Podatke lahko na zahtevo sporoči tudi prizadeti osebi zaradi uveljavljanja njenih pravic.

Uredništvo Dela bo zato po svoji presoji brisalo sporna sporočila; posameznim avtorjem bo tudi odvzelo možnost komentiranja.

Za vsebino, naslove in priloge sporočil v forumih so odgovorni avtorji sami.

Medijska družba Delo, d. d., uredništvo Dela

Prijavi se

Komentarji

Prikaži: starejši prej
68 komentarjev
wladymyr

Janković - kmalu pod paznike?

Kot vse kaže, bo pravna država uveljavila svojo sodnoizvršilno funkcijo tudi v zadevi Janković.

Ustavna ureditev, organizacija pravosodja in državne uprave ter temelji pravne ureditve Evropske unije in RS:
a) Veljavna ustavna ureditev, temeljne človekove pravice in svoboščine:
- uresničevanje in omejevanje pravic in svoboščin
- suspenz pravic in svoboščin
- tipologija pravic in svobode
- pravice in svoboščine osebnosti
- pravice avtohtone italijanske in madžarske narodne skupnosti
- ekonomske, socialne in kulturne pravice
- varstvo pravic in svoboščin - formalno in neformalno
b) Ustavna ureditev pravosodja, s poudarkom na sodstvu
- ustavna opredelitev sodstva
- ustavni položaj sodnika
- organizacija sodišč

Ko pride policijski pregon zaradi "nepravilnosti" in bo sodni odlok veljaven, se zgodi izvršba - izvršilni postopek in postopek zavarovanja po določbah Zakona o izvršbi in zavarovanju in podzakonskih aktov s poudarkom na:
1. Temeljna načela izvršilnega postopka
2. Potek izvršilnega postopka in postopka zavarovanja:
-izvršilni naslov,
-verodostojna listina,
-izvršilni predlog in sklep,
-vročitev sklepa o izvršbi,
-oprava izvršbe, potek, izvršilna dejanja, roki
-predlog za zavarovanje in sklep o zavarovanju,
-izvršitev zavarovanja
-nasprotna izvršba.

Kdaj bo vročen sklep o izvršbi Jankoviću, bo treba šele ugotoviti, ker je sodišče treba spoštovati.

3. Pristojnosti, pravice in obveznosti sodišča, izvršitelja, strank, udeležencev
in drugih oseb v postopku:
-subjekti izvršilnega postopka,
-stvarna, krajevna in funkcionalna pristojnost sodišč,
-upnik, dolžnik in drugi udeleženci izvršilnega postopka
-pravno nasledstvo v postopku,
-procesna in stvarna legitimacija v postopku,
-zastopniki in pooblaščenci,
-odlog, pravna sredstva v izvršilnem postopku,
- prekinitev, ustavitev in končanje postopka,
-nasprotna izvršba
-varstvo osebnih podatkov :upoštevati je treba dostojanstvo osebe, nad katero je izvršba izvršena, pri čemer je treba upoštevati obenem še strokovno izobraževanje izvršiteljev.


Kot vse kaže, bo postopek potekal takole:
Izvršilna sredstva in predmeti izvršbe za izterjavo denarne terjatve in za uveljavitev nedenarne terjatve:
-izvršba na premičnine,
-izvršba na denarno terjatev,
-izvršba za izročitev ali dobavo premičnine ali izročitev nepremičnine,
-izvršba na druge materialne pravice,
-izvršba na nematerializirane vrednostne papirje,
-izvršba na nepremičnine (temeljni pojmi),
-sodni penali,
-izročitev in dobava premičnin,
-izpraznitev in izročitev nepremičnin (deložacija),
-dosega dejanj (obveznost kaj storiti, dopustiti ali opustiti)
-razdelitev stvari,
-izvršba glede varstva in vzgoje otrok ter glede osebnih stikov z otroki,
-sredstva zavarovanja.

In kot vse kaže, bo Janković plačal še stroške izvršilnega postopka: v (ne)vednosti sploh -splošno o stroških postopka, tu so še -posebne določbe o stroških, -varščina za stroške izvršitelja, -obračun plačila za delo in stroškov izvršitelja, naposled pa -izterjava stroškov.

25. maj 2012, ob 21:23:38
sofia

Hec bo tudi opazovati, kako bodo rokec, šahek, baldek ... začeli prisegati na "pravega levičarja" Lukšiča.
Na levo krug!!! Pa smo spet na pravi liniji! A ne baldi?

25. maj 2012, ob 14:00:34
baldrick        

Janez Ivan Janša od osumljenca do obtoženca

25. maj 2012, ob 12:45:28
sofia

HA HA HA
Brisali so komentar! Resnica boli!
1. O Jankovićevih nečistih poslih se je vedelo že leta in leta.
Kljub temu ga je Kučan izbral za rešitelja levice (ko se je Pahor izkazal za neustreznega) in levičarski novinarji so ubogljivo izpolnjevali ukaze iz Murgel.
2. Janković je razočaral Kučana. Janković je v nemilosti: glej novo Mladino! Mladina se je obrnila proti Zokiju!!!!!!
3. Zdaj bo hec opazovati, kako se bodo novinarji Dela prilagodili vetru, ki je začel pihati v drugo smer. Novi izbranec kučana je očitno čisto zares pravi levičar Lukšič!
4. Kaj bo pisal Markeš? Ki je hvalil Pahorja, ker je moderen politik, sredinski, ne desen in lev? LOL
Zdaj bo moral pa opevati novo zvezdo levega levičarja v levičarskem ozvezdju?

25. maj 2012, ob 11:30:15
sofia

Komentar je kršil Pogoje komentiranja na spletnem portalu Delo, zato je bil izbrisan.

25. maj 2012, ob 10:59:01
wladymyr

Se mu smeji,osumljencu in obdolžencu?
Kako dolgo še?
Ali tožilstvo s policijo deluje - nepristransko in brž po zakonu?!

24. maj 2012, ob 13:19:47
Foglof Tunek

Komentar je kršil Pogoje komentiranja na spletnem portalu Delo, zato je bil izbrisan.

23. maj 2012, ob 20:20:06
marceelus

Komentar je kršil Pogoje komentiranja na spletnem portalu Delo, zato je bil izbrisan.

23. maj 2012, ob 19:56:44
Foglof Tunek

Voluharji, pustite Jankovića pri miru. ZADNJA VEST, mariborska nadškofija je potopljena. Upniki se lahko obrišejo pod nos. Nadškofijo že primerjajo z SCT-jem in Vegradom. Vidite klerofašisti, to je prava barabija, ne pa Janković. On ni nikogar neposredno oškodoval, to je naredila cerkev. Neznan in cla, šus v glavo. Smešno, a ne?
ŠAH-MAT!!!

23. maj 2012, ob 19:22:26
Neznan

Komentar je kršil Pogoje komentiranja na spletnem portalu Delo, zato je bil izbrisan.

23. maj 2012, ob 18:51:31
Bob Rock

Komentar je kršil Pogoje komentiranja na spletnem portalu Delo, zato je bil izbrisan.

23. maj 2012, ob 18:27:07
Neznan

Komentar je kršil Pogoje komentiranja na spletnem portalu Delo, zato je bil izbrisan.

23. maj 2012, ob 17:49:47
Neznan

MENS SANA

Neznan

Tudi to se dogaja:
Ugibajmo kdo je želel preprečiti objavo ugotovitev nadzora, ki je kritičen do dvomljive prodaje 55-odstotnega deleža države v Slovenski industriji jekla (Sij) leta 2007 in zakaj? ==========> če drži je vsake obsodbe vredno!

23. maj 2012, ob 15:54:30.

.-.-

Ne vem o čem govoriš, niti na kaj se nanaša.
Tu je DEBATA O temi " Zoran Janković od osumljenca do obdolženca "

Janković je očitno velik kriminalec.
Počakajva kaj in kako bo razsodilo sodišče.
Edino ....

23. maj 2012, ob 17:41:27
Foglof Tunek

Imam občutek, da se imata cla in Neznan malo rada. Upam samo, da varno razmišljata. ŠAH-MAT!!!

Jorg Haider vaju razume press

23. maj 2012, ob 16:43:26
Foglof Tunek

Vsi verniki SDS-a: cla, Neznan in ostala banda, ko se novica pripelje do absurda in poti nazaj več ni, takrat pridejo na vrsto očitki ki naj bi zamenjali dejstva in na koncu, tako kot po navadi, se izkaže, da od 'očitkov' ni ostalo nič. Vse kar so 'strici iz ozadja' (beri General Glanzkopf in njegova vojska) uspeli je, da zasejejo dvom v Jankoviča, kar je itak bil njihov poglavitni namen. Mali firer ne premore dejstva, da je prišel "en" totalni politični outsider (politični analfabet) in ga na volitvah "izjebal kot majmuna". Njega in njegovo SDS. Posledica : dokumenti curljajo v javnost, da se čim bolj očrni nasprotna stran. Tisti ki ve kako SDS funkcionira bo rekel 'nič novega', o njihovih 'vernikih' pa ne gre izgubljati besed.
ŠAH-MAT!!!

23. maj 2012, ob 16:39:11
MENS SANA

Neznan

Tudi to se dogaja:
Ljubljanski župan Zoran Janković me je poklical po telefonu in mi grozil s tožbo zaradi ugotovitev upravnega nadzora v Lekarni Ljubljana, ki jo vodi Marko Jaklič, je na novinarksi konferenci povedal minister za zdravje Tomaž Gantar. ==========> če drži je vsake obsodbe vredno!

in:

Tudi to se dogaja:
Ugibajmo kdo je želel preprečiti objavo ugotovitev nadzora, ki je kritičen do dvomljive prodaje 55-odstotnega deleža države v Slovenski industriji jekla (Sij) leta 2007 in zakaj? ==========> če drži je vsake obsodbe vredno!

23. maj 2012, ob 15:54:30
martuljek

In kdaj bo g. Karba objavi svojo "fiction story" na to temo? Po zadnjih izmišljotinah o odvzemu škofovskih palic in prstanov še ni napisal novega nadaljevanja.

23. maj 2012, ob 15:04:37
Neznan

Tudi to se dogaja:
Ljubljanski župan Zoran Janković me je poklical po telefonu in mi grozil s tožbo zaradi ugotovitev upravnega nadzora v Lekarni Ljubljana, ki jo vodi Marko Jaklič, je na novinarksi konferenci povedal minister za zdravje Tomaž Gantar.

Janković je želel na ta način preprečiti objavo ugotovitev nadzora, ki je kritičen do poslovanja Lekarn, pravi minister. Poslovanje Lekarn sedaj preverja tudi računsko sodišče.

Nadzor komisije ministrstva za zdravje je ugotovil kršitve pri prikazovanju bilanc in uvajanje tržnih mehanizmov tudi pri prodaji zdravil na recept. Osnovni cilj lekarniške dejavnosti pa ni dobiček, temveč oskrba prebivalstva z zdravili, je izpostavil Gantar. Po njegovem mnenju gre za očitne kršitve etičnega kodeksa, a ne za kazniva dejanja. Sporno je tudi dejstvo, da so farmacevtska podjetja lekarni plačevala »izobraževanje« njenih farmacevtov

23. maj 2012, ob 14:13:23
cla

Bobi, "ne se fatam za konzervi". :-))

23. maj 2012, ob 13:57:33
Bob Rock

@cla

ja, sej, cla, ni, a ni to v redu? :)

23. maj 2012, ob 13:34:20
cla

Bobči sorry, če NI, NI, kako ti nej pomagam? :-)))

23. maj 2012, ob 13:03:33
Bob Rock

@cla

..Lej Bobči, NI. Ti pa tumbaj in se igraj z.....

ahahaha.. sva ko dva otroka, mater.. jaje, neni, jaje, neni.. ej, cla.. v redu, ni :)

23. maj 2012, ob 13:00:42
cla

Bob Rock.............


Lej Bobči, NI. Ti pa tumbaj in se igraj z..... . :-)))))

23. maj 2012, ob 12:54:13
vest

hja, obdolženec znagal na volitvah, obdolženec za premiera imamo še tretjega,ki je sicer pošten ampak nesposoben...

Perspektiva Slovenije....

23. maj 2012, ob 12:50:48
Neznan

shah-mat

Ne cla, na partnerki sem vsak dan, ko sem dobre volje 2X na dan. Kaj praviš na to?
ŠAH-MAT!!!
....

Morda res, na NJEJ si celi dan tako kot mensa, toda...

23. maj 2012, ob 12:30:33
Bob Rock

@cla

...Bobči, drž se ti svojga imaginary frienda....

cla, še vedno v treh..

23. maj 2012, ob 12:26:12
baldrick        

ha ha ha ha... a so lahko še bolj transparentni? "da je pod zahtevo za preiskavo po naših podatkih podpisan tožilec Jaka Brezigar"

23. maj 2012, ob 12:23:35
Neznan

cla seksa najmanj 10x na dan.

plačan po stranki plus trinkgeld. in fantje so radodarni saj se cla vedno maksimalno potrudi.


vprašajte shah-mata če ne verjamete.

23. maj 2012, ob 12:19:37
baldrick        

hja, obdolženec za župana, obdolženec za premiera...

In?

23. maj 2012, ob 12:18:17
cla

Šahistek, tiste z neta se ne štejejo. :-))))

23. maj 2012, ob 12:15:00
cla

"Če bo Zoki imel polni žep se bo tudi z veseljem lotil obubožane države. "


Uau, to lahko izjavi pa res samo nekdo z magisterijem, in to na FDV. :-))))

23. maj 2012, ob 12:13:40
cla

Bobči, drž se ti svojga imaginary frienda. :-))))

23. maj 2012, ob 12:12:37
Foglof Tunek

Zdaj pa bolj resna tema.
Zoki se je vedno izmazal in se bo tudi tokrat. Samo dajmo mu oblast in nas bo izvlekel iz dreka v katerega nas potiska "nova" in neligitimna vlada. Če bo Zoki imel polni žep se bo tudi z veseljem lotil obubožane države. Boste videli, dajmu mi priložnost. ŠAH-MAT!!!

23. maj 2012, ob 12:10:36
Foglof Tunek

Ne cla, na partnerki sem vsak dan, ko sem dobre volje 2X na dan. Kaj praviš na to?
ŠAH-MAT!!!

23. maj 2012, ob 12:02:23
Bob Rock

@cla

..Sure Bobi, v tvoji bučki...

...in v treh državah

23. maj 2012, ob 11:57:10
MENS SANA

post 23. maj 2012, ob 11:35:59<---- tu je še eden "visokoizobražen" ki ga matra razumevanje čisto preprostih vsebin!

23. maj 2012, ob 11:54:12
Neznan

Samouk

Mens sana. Pozabil si še nekaj ljudi iz Sistemske tehnika, povezane z bratoma Kos.
..

Vedeti moraš, da ima senilni dementnež že 80 let in RAD pozablja...

23. maj 2012, ob 11:35:59
MENS SANA

Black Adder

Če bom kdaj kupil pingvina za domačo žival, mu bom dal ime Zoki.
-------------------------------
re:
Če boš pa kupil še letečega slona mu boš dal ime ---------kakšno že?

23. maj 2012, ob 11:35:52
cla

Sure Bobi, v tvoji bučki. :-)))

23. maj 2012, ob 11:33:27
Bob Rock

@cla

v treh, cla, v treh...

23. maj 2012, ob 11:32:42
MENS SANA

Samouk

Mens sana. Pozabil si še nekaj ljudi iz Sistemske tehnika, povezane z bratoma Kos.

23. maj 2012, ob 11:02:21
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
re:
Samouk!
23. maja 2012, ob 09:25:16 sem zapisal:

"S političnega prizorišča je potrebno odstraniti prav vsakega pravnomočno obsojenega politika!"

Le funkcionalno nepismenim je to moje stališče nerazumljivo! Pa ne se sekirat---> niste edini, je še kar nekaj znanih in neznanih ki imajo težave z razumevanjem preprostih vsebin!

23. maj 2012, ob 09:25:16

23. maj 2012, ob 11:30:20
cla

ups v treh ?

23. maj 2012, ob 11:28:32
cla

Bob Rock........................


V teh je JJ obtožen? Pa ti si bolj g.....p, kot se delaš. :-)))

23. maj 2012, ob 11:28:15
marceelus

Jao sine Zorane...šta je ovo ?? ..sad su bre ozbiljno navalili na tebe. E, šta češ,ipak dugo si jih motao...tako, da si ipak majstor, a sada si postao i gazda pingvina..pa .i to je nešto i broji.

23. maj 2012, ob 11:28:11
Bob Rock

@cla

v treh državah, cla, v treh. Pa kaj te to boli? Valda nisi kak Majerjev pankrt, ali pač?

23. maj 2012, ob 11:25:26
Neznan

Nobene resnosti več. Izživljanje je še edino, ki nam še preostane pri tem še predlaganim novim zakonom.

23. maj 2012, ob 11:23:56
cla

Mater Bobi, o JJ snemajo trilogije, pa še nič uspel dokazat, v vsem tem časuu. Tle pride ven par listkov in bingo. :-)))

23. maj 2012, ob 11:20:20
cla

Bob Rock...........................


Dej Bobi no povej v katerih vse državah je obtožen JJ, please no? :-))

23. maj 2012, ob 11:18:47
Bob Rock

Počakajmo!

Zaenkrat je Zoki obtožen le v eni državi in o njegovih delih ni napisana še nikakršna trilogija. Če k temu dodam še znana Majerjeva ponarejanja dokumentov (in pri tem ne ciljam na laži v zvezi s Turkom in Koroško - mimogrede: slišal sem, da obstajajo primati, ki verjamejo tistemu dokumentu, ki ga je Majer zlimal skupaj - a je to res?) in njegovo delovanje, je vse kar lahko rečem: počakajmo!

23. maj 2012, ob 11:13:59
Neznan

oh, se je že oglasil Delov glavni klovn..
Ta pa je bedak na kubik. Hudimana, še ni pri maši.

23. maj 2012, ob 11:09:22
Neznan

Poglej no, koliko "desničarjev"?. Tisto - delu čast in oblast - je zamujena zgodba. Bogu čast in oblast pa je po Zvonu I, Zvonu II. in Rastu, baje, "odzvonilo". Ali pa nas bo to rešilo, da se "znebimo" neukih strokovnjakov, ki jih podpira "desničarski" lobi. Pamet v roke, spoštovani in "ne dajte se". Pištite, berite in ......... Če ne drug, vam bo bog 100% pomagal, da boste čimpreje odšli na obisk.

23. maj 2012, ob 11:07:15
Samouk

Mens sana. Pozabil si še nekaj ljudi iz Sistemske tehnika, povezane z bratoma Kos.

23. maj 2012, ob 11:02:21
Navaden uporabnik

Ooočii, ooči, a bo cel zapor naš.
Ne, sine to ne, bo imel pa vsak svojo celico, nje.

23. maj 2012, ob 10:30:33
Black Adder

Če bom kdaj kupil pingvina za domačo žival, mu bom dal ime Zoki. Takrat boste Ljubljančančki že jedli travo in lačni prisegali zvestobo Kim- il- Zokiju , velikemu vodji, nasledniku Kim -il- Damjanu ter Kim - il -Jurčku. Na Kočevskem pa bomo nazaj vzpostavili delovno taborišče VERDRENK, kamor bodo na prevzgjno delo pošiljali tiste lačne Ljubljančančke, ki bodo po čudežu pravočasno dojeli, kdo v tej deželi krade.

23. maj 2012, ob 10:19:46
novi_butalec

Upajmo, da se bo preiskava tudi končala z nedvoumnim izidom.

23. maj 2012, ob 10:13:20
cla

"Neznan, ob vikendih jaz uživam na morju, v hribih, na biciklu, na izletu, na moji partnerki..................."


A sam ob vikendih? :-))))

23. maj 2012, ob 10:04:22
zmajček49

Izgleda, da bo treba „Športni park Stožice” sprementi v zapor, toliko lumpov imamo.
In tudi tisto “raketo” iz Parmove lahko postavijo tam. Kakšno zelenjavo bodo pa gojili v okolici, pa ne vem.

23. maj 2012, ob 10:03:33
MENS SANA

S političnega prizorišča je potrebno odstraniti prav vsakega pravnomočno obsojenega politika!

23. maj 2012, ob 09:25:16
Neznan

"Sodišče je pravnomočno uvedlo preiskavo proti Zoranu Jankoviću in trem soobdolžencem zaradi domnevne zlorabe položaja oziroma pomoči pri tem kaznivem dejanju"

So what? On jevendar njihov.
Važno je, da se obsodi in s političnega prizorišča odstrani Janša!

23. maj 2012, ob 09:11:48
MENS SANA

Sodišče je pravnomočno uvedlo preiskavo proti Zoranu Jankoviću in trem soobdolžencem zaradi domnevne zlorabe položaja oziroma pomoči pri tem kaznivem dejanju. Očitki se nanašajo na posle v zvezi z nakupom lokacije za Mercator Center v Nišu, ki je bil sklenjen, ko je Janković vodil Mercator. Poleg Zorana Jankovića bodo preiskovali tudi Mitjo Marinška in Stanislava Brodnjaka ter Facim Borisa Milevoja. S pravnomočnim sklepom o preiskavi se je zoper naštete formalno začel kazenski postopek, osumljenci pa so postali obdolženci.

Sojenje obtoženim, predsedniku SDS Janezu Janši, nekdanjemu direktorju HSE Jožetu Zagožnu, brigadirju Tonetu Krkoviču, direktorju Rotisa Ivanu Črnkoviču in poslovnežu Walterju Wolfu, na Okrajnem sodišču v Ljubljani se je začelo petega septembra 2011. Obtožni predlog jih bremeni kaznivih dejanj, povezanih z dajanjem ali sprejemanjem daril za nezakonito posredovanje v postopku izbora in nakupa 135 finskih oklepnikov Patria.
--------------
Nobenemu od njih še ni presojeno! In dokler inkriminirana dejanja niso dokazana in s pravnomočno sodbo potrjena, velja načelo presunkcije - nedolžnosti!

Tako levi kot desni navijači se naslajajo nad indici o krivdi obtoženih in s tem prejudicirajo pravno stanje!

Počakajmo! Ko bodo sodbe pravnomočne in če jim bo dokazana krivda - naj nemudoma odidejo!

Do takrat pa ostanimo dostojni! Seveda kdor to zmore!

23. maj 2012, ob 09:06:35
VasSosed

od osumljenca do obdolženca do obtoženca do obsojenca je dolga pot ampak se bo zgodila

23. maj 2012, ob 08:43:57
Neznan

oh, se je že oglasil Delov glavni klovn..

23. maj 2012, ob 08:33:26
Neznan

Ta dva pa sta kampeljca. Tega desničarja ne razumem. Ni ravno "študiran". Mora biti blizu mežnarja, ker se vedno oglaša v "določenih" urah. Takrat ko je maša, ga ni na spletu.

23. maj 2012, ob 08:27:47
Neznan

..srbska posla...

23. maj 2012, ob 07:57:36
Foglof Tunek

Neznan, ob vikendih jaz uživam na morju, v hribih, na biciklu, na izletu, na moji partnerki. Mi levičarji to znamo in še to izkoriščamo kajti General Glanzkopf nam samo jemlje in ne vemo če bo to v bodoče še možno. Saj trpeli bomo vsi, tudi VI desničarji, ki Ivana Janeza Janšo tako zagovarjate. ŠAH-MAT!!!

23. maj 2012, ob 07:57:03
Neznan

Ti, shah-mat, pa očitno delaš v državni službi, da si tudi le čez teden. Ob vikendih, ko si prost, pa te ni.
Kupi si svoj PC.

23. maj 2012, ob 07:50:03
Foglof Tunek

Kaj je Neznan? Ti si očitno brezposeln, da si vedno prvi v vseh komentarjih. Uboga mama, ki te mora vzdrževati.
ŠAH-MAT!!!

23. maj 2012, ob 07:36:30
stanislavko

Krucefix,ali imajo pri nas organi pregona res tako velike strahove pred Jankovićem ???

23. maj 2012, ob 06:38:49
68 komentarjev
Stran: <|1|>
Prikaži: starejši prej