Bobri: V mestu že šesto leto festival za vse generacije

V desetih dneh 157 brezplačnih prireditev,  letos v znamenju Emone in 90. obletnice kina na Kolodvorski.

Objavljeno
14. januar 2014 14.50
Posodobljeno
14. januar 2014 17.00
bsa*Bobri
Nina Krajčinović, Ljubljana
Nina Krajčinović, Ljubljana
Ljubljana – Prihodnjo soboto v mesto vnovič pridejo Bobri. Ljubljanski festival kulturno-umetnostne vzgoje bo otroke in njihove starše razveseljeval že šestič, tudi letos bodo vstopnice za vseh 157 prireditev, na voljo brezplačno. Občina je za festival namenila 90.000 evrov.

Bobri so sicer od prvega festivala, ki se je zgodil leta 2009, v kulturne ustanove privabili že 64.000 mlajših in starejših obiskovalcev, veliko zanimanje za obisk predstav, gledaliških delavnic, koncertov in ostalih kulturnih dejavnosti pa kažejo tudi šole in vrtci.

Letošnji Bobri bodo počastili dve obletnici, pomembni za Ljubljano in sicer 2000 let rimske Emone in 90. obletnica kina na Kolodvorski, kjer danes uspešno deluje mestni kino Kinodvor.

Gledališče, film, delavnice ...

Otroci, njihovi starši in vsi ostali ljubitelji kulture in umetnosti si bodo tako lahko med 25. januarjem in 8. februarjem ogledali gledališke predstave, kot so Ostržek, Juri Muri v Afriki pleše, Vidkova srajčica, Muca Copatarica, se udeležili delavnic, na katerih se bodo seznanjali z animiranim filmom, Emono in spoznavali tehniko mozaika, obiskali pa bodo lahko tudi glasbene dogodke, kot je na primer Posluh! Recikliramo, v sklopu katerega so se trije glasbeniki zakopali v smeti in skočili v svojo domišljijo. Obiskovalcem bodo tako pokazali, kako lahko iz pločevnik, vodovodnih cevi, kartona, otroških igrač, stelkenic in celo hrane, izvabijo zanimiv zvok.

Najbrž največ zanimanja in povpraševanja po vstopnicah bo, predvidevamo, za zaključni dogodek, ko bo v Kinu Šiška nastopila Neca Falk z glasbenim projektom Maček Muri in Muca Maca.

Kot že zapisano, je obisk vseh predstav brezplačen, vstopnice za vse prireditve pa lahko prevzamete to soboto med 11. in 18. uro ter v nedeljo med 11. in 14. uro v Festivalni dvorani.

Vsak odrasel obiskovalec lahko prevzame vstopnice za največ tri prireditve, za vsako prireditev pa največ pet vstopnic. Po navedenih datumih bodo preostale vstopnice na voljo v galeriji Slovenskega mladinskega gledališča na Trgu francoske revolucije, tiste, ki do dogodka ne bodo razprodane, pa bodo obiskovalce na dan dogodka čakale na kraju prireditve.