Državna pomoč za Emoniko pred vlado

Minister Stepišnik predlaga, da bi država pri projektu gradnje sodelovala s 25 milijoni evrov pomoči.

Objavljeno
21. junij 2013 15.23
Luka Jakše, Ljubljana
Luka Jakše, Ljubljana
Ljubljana – O predlogu gospodarskega ministra Stanka Stepišnika, da bi država pri projektu gradnje Potniškega centra Ljubljana sodelovala s 25 milijoni evrov pomoči, na vladi še niso odločali, ker je še v medresorskem usklajevanju.

Minister Stepišnik je dogovor o državnem delu obljubljal v mesecu dni, vendar je gradivo še v medresorskem usklajevanju, so sporočili iz gospodarskega ministrstva. V gradivu so upoštevane tudi ostale finančne obveznosti in terjatve države do TriGranita, zato naj ne bi prišlo do poseganja v sporazum o javno-zasebnem partnerstvu, pravijo na ministrstvu. Po novem je predvideno, da lahko spodbuda doseže 30.853.000 evrov, vendar vsi niso najbolj navdušeni za tovrstno državno pomoč.

Posebno previden je menda finančni minister Uroš Čufer, ki ga skrbi, da bi investitor Trigranit denar porabil, projekta pa ne dokončal. Po zanesljivih informacijah je pogodba države s Trigranitom sicer pripravljena in čaka na obravnavo na vladi. Pogodba je sestavljena tako, da je Trigranit upravičen do spodbude, ko bo projekt uspešno finančno in fizično zaključenzaključen, torej ko bo izdano pravnomočno uporabno dovoljenje, pa dodajajo na gospodarskem ministrstvu.