Promet po Dunajski cesti znova stekel

Dela na cestah v Ljubljani bodo po besedah Jankovića trajala do prvega snega.

Objavljeno
30. avgust 2016 10.27
Promet Dunajska
Ma. F.
Ma. F.

Ljubljana - Promet po Dunajski cesti, ki je bila zaradi obnovitvenih del v nedeljo in ponedeljek popolnoma zaprta, je znova stekel. Kot so včeraj sporočili iz Mestne občine Ljubljana, so dela končana dva dni pred rokom. Po poročanju prometno informacijskega centra zastoje na tem odseku še vedno pričakujejo.

Aktualne prometne informacije najdete TUKAJ.

Novo križišče Dunajske ceste z Vilharjevo cesto, kjer potekajo še zadnja dela, bo omogočilo večjo pretočnost prometa na eni izmed glavnih vpadnic v Ljubljano, so prepričani na MOL.

Zapore cest v Ljubljani so ohromile promet, kar so močno občutili vsi vozniki, ki so se včeraj odpravili v prestolnico.

Dela na cestah v Ljubljani bodo trajala vse »do prvega snega«, saj se tovrstna dela »izvajajo takrat, ko je suho in toplo«, je na novinarski konferenci povedal ljubljanski župan Zoran Janković. Zavrnil je nekatere kritike, ki so se pojavile zaradi včerajšnjih zastojev ob prenovi križišča Dunajske ulice z Vilharjevo.

Drugo leto se obeta še ena prenova Dunajske, načrtujejo tudi prenovo dela Zaloške ceste.

Po Jankovićevih besedah je trenutno v Ljubljani v fazi zaključevanja 132 projektov, od tega polovica na infrastrukturi, polovica pa na objektih, kot so šole in vrtci. Pri tem je zavrnil očitke, da se posamezna cestna dela ne izvajajo ob primernem času. »Delamo takrat, ko je treba in ko je suho in toplo«, je dejal. Dodal je, da imajo tudi sicer z izvajalci pogodbe, da dela izvajajo tudi v soboto in nedeljo, da bi bila končana čim prej. Takšna in drugačna cestna dela bodo sicer po njegovih besedah trajala »do prvega snega«, pri čemer večjih težav zaradi njih ne pričakuje.

Trenutne prenove, ki še potekajo na Dunajski cesti, bodo po županovih besedah končane do 11. septembra, Eipprova ulica bo skupaj z mostom odprta v 15 dneh, cesta na Toškem Čelu pa predvidoma do 20. septembra.