Geodetske storitve za MOL bodo opravljali vsi štirje ponudniki

Do leta 2015 se bodo vsakič posebej borili za izvedbo geodetskih poslov, skupaj vrednih 1,44 milijona evrov

Objavljeno
05. junij 2013 17.52
Geodeti v Ljubljani
Janez Petkovšek, Ljubljana
Janez Petkovšek, Ljubljana
Ljubljana – Javno naročilo za izbor izvajalcev geodetskih storitev za potrebe MOL od letos do leta 2015 je končano. Občina bo okvirni sporazum sklenila z vsemi štirimi ponudniki, ki so se prijavili na razpis. Ker pritožb ni bilo, je izbor dokončen.

Vrednost del, ki jih bodo opravili zanjo, bo predvidoma 1,44 milijona evrov (skupaj z 20-odstotnim davkom). Za vsakokratni posel se bodo lahko potegovali Geodetski zavod Celje, ki je edini nastopal samostojno, Geofoto iz Slovenske Bistrice kot vodilni partner skupaj z novogoriškim Gromapom, ljubljansko podjetje LGB (Ljubljanski geodetski biro) s sopartnerjema, ljubljanskima družbama Geodet inženiring in Gekom, Geodetski družbi iz Ljubljane kot vodilnemu partnerju pa bo pri izvedbi poslov priskočilo na pomoč podjetje Agea inženiring.

To pomeni, da so razpis, objavljen 14. decembra lani, uspešno pripeljali do konca kljub pozivu inženirske zbornice, naj ga občina razveljavi, nato pa znova objavi tako, da »kombinacija razpisnih pogojev ne bo omejevala razpisa le na skrajni minimum ponudnikov«.

V pritožbi, ki jo je zbornica poslala 14. januarja, je za sporno označila kombinacijo treh dokazil. Menili so, da je razpis preveč izključevalen, ker je zahteval, da mora imeti ponudnik iz glavne dejavnosti, to je geofizikalnih meritev in kartiranja, v letu 2011 vsaj 800 tisočakov prihodkov (pri skupnem nastopu pa, da ima vodilni partner najmanj pol milijona prihodkov), da je v zadnjih treh letih pred oddajo prijave izvedel vsaj 600 parcelacij, ureditev mej, izravnav mej in določitev zemljišč pod stavbo, 30 kilometrov izmer cest, 150 hektarov geodetskih načrtov oziroma izmer cest, pripravil 80 objektov za vpis v kataster stavb in da mora imeti redno ali pogodbeno zaposlenih najmanj 14 strokovnjakov geodetske stroke, od tega šest pooblaščenih inženirjev.

Razpis, ki so ga malenkostno popravili (vrednost storitev so z 800 tisočakov zvišali na 1,44 milijona evrov in zagotovili, da bo okvirni sporazum podpisan, če bodo prejeli vsaj štiri popolne ponudbe), je formalno prestal tudi revizijo postopka javnega naročila pred državno revizijsko komisijo, ki jo je po anonimni prijavi zahtevala agencija za varstvo konkurence. Zadnja je namreč zahtevo za revizijo poslala dan po izteku roka in komisiji ni preostalo drugega kot da jo zavrne kot napravočasno. Vsebine navedb tako sploh ni presojalo.