Gimnastični center v rokometnih rokah

Po novembrskem razpisu javnega zavoda Šport Ljubljana zdaj izbrani vendarle prevzemajo položaje.

Objavljeno
16. marec 2016 17.00
Ma. J.
Ma. J.
Ljubljana – Več kot tri mesece po odprtju Gimnastičnega centra Ljubljana je objekt vendarle dobil tudi vodjo. Ob precejšnjem zanimanju za funkcijo jo je prejšnji teden prevzel nekdanji rokometaš Aleš Franetič.

Franetič bo, kot je bilo zapisano v opisu nalog, organiziral delovanje športnega centra, izvajal letni program obratovanja in vzdrževanja športne infrastrukture, sodeloval z uporabniki storitev, organiziral prireditve, nadziral delo zaposlenih ... Po navedbah vodje stikov z javnostmi Športa Ljubljana Žive Kasagić je za delovno mesto predviden 34. začetni plačni razred, to je 1588 evrov bruto osnovne plače.

Čeprav se je ob odprtju gimnastičnega centra govorilo, da položaj zanima nekdanja telovadca Aljaža Pegana in Mitjo Petkovška ter nekdanjo atletinjo in Jankovićevo poslanko Alenko Bikar (ta ni izpolnjevala pogojev o izobrazbi), novi vodja prihaja iz rokometnih vod – tako kot direktorica Športa Ljubljana Tatjana Polajnar in Zoran Lubej, ki je vodil investicijo v center, sicer pa je vodja Parka Tivoli. Franetič je bil izbran med 54 kandidati.

To sicer ni edina nova zaposlitev v športnem zavodu. Z novembrskim razpisom so iskali šest vodij različnih področij, izbrali pa so štiri. Za delovno mesto vodje službe v Športu Ljubljana je bil izbran Roman Kolar, znan kot vodja tekmovanja Eurobasket 2013. Kot je pojasnila Kasagićeva, je funkcijo prevzel ta mesec, med drugim pa bo deloval v marketingu, organiziral športne dogodke in bedel nad Hišo športa. Njegovo delovno mesto se uvršča v 40. plačni razred (okoli 2000 evrov osnovne plače). Na razpis za to delovno mesto so prejeli 74 prijav.

Poleg Franetiča je bil na razpisu izbran še en vodja športne infrastrukture, in sicer Boštjan Albreht. Ta je bil pred slabim desetletjem, ob prevzemu županske funkcije Zorana Jankovića, nekaj časa v. d. vodje oddelka za šport. Z delom je začel ta teden, poleg drugih dolžnosti pa bo vodil tudi prenovljeno kopališče Kolezija. V Športu Ljubljana so novembra razpisali še tri delovna mesta vodij športnih programov – zapolnili so le eno, in sicer je bila na razpisu med 73 kandidati izbrana Urša Fink, nekdanja sodelavka smučarske zveze. Dve delovni mesti sta za zdaj ostali prazni.