Gostišče Stari grad dobilo novega najemnika

Gostišče nad Kamnikom bo prevzel gostinec iz Radomelj, ki odprtje napoveduje za 28. april

Objavljeno
11. april 2017 17.46
Janez Petkovšek
Janez Petkovšek
Kamnik – Še pred koncem tega meseca bo gostišče Stari grad nad Kamnikom znova odprto za obiskovalce. Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik je namreč izbral njegovega novega najemnika. To je podjetje BVG iz Radomelj, ki je izmed štirih kandidatov za petletni najem oddalo najprepričljivejšo vlogo.

Gostišče, ki ga je prejšnji najemnik po sporu z občino Kamnik kot njegovo lastnico po izvršbi pustil v razsulu in so ga morali najprej temeljito očistiti, zatem pa povsem na novo opremiti, bo samostojni podjetnik Boris Golob iz Radomelj skupaj s partnerjem Alešem Rodetom prevzel takoj po podpisu pogodbe in predvidoma 28. aprila tudi odprl za javnost.

Na marčevski javni razpis so se sicer prijavili štirje ponudniki (dva iz Kamnika, po eden pa iz Tržiča in Radomelj), a sta bili kar dve vlogi nepopolni. Komisija je potem izbirala le med ponudbama Borisa Goloba in Janeza Remsa iz Kamnika.

Omenjeni gostinec bo tako za 500 evrov mesečnega najema lahko uporabljal pritličje s pripadajočimi prostori (nekaj več kot 100 kvadratnih metrov) in 66 kvadratnih metrov veliko zunanjo pokrito teraso. Eden glavnih pogojev je, da bo moral imeti odprto vse dni v tednu – poleti vsaj med 8. in 20. uro, pozimi pa od 10. do 17. ure. In da bo poleg hladnih in toplih pijač ponujal vsaj še vnaprej pripravljene prigrizke. Ko bodo prenovljeni tudi zgornji prostori in kuhinja, pa bo moral gostinec prevzeti še njih, za kar bi mu najemnino povišali za 30 odstotkov.

Boris Golob je povedal, da se je kot podjetnik s 15-letnimi gostinskimi izkušnjami za Stari grad odločil zato, ker si zdaj želi samostojne gostinske poti. Njegovo vodilo bo prijaznost (te je pri večini prejšnjih najemnikov manjkalo, op. a.), svojo začetno ponudbo pa si želi v prihodnosti razširiti na zgornje prostore. Obljublja prikaze filmov, rojstnodnevne zabave za otroke, živo glasbo... Prvi resni preizkus bo že tradicionalno prvomajsko kresovanje na platoju pred gostiščem, ko bo moral zagotavljati gostinsko ponudbo za večjo množico obiskovalcev.