Investicije MOL: Zadnji vrtec, dvorana in zadrževalnik

Župan napoveduje, da bodo marca začeli graditi prvo fazo zadrževalnika Brdnikova in dvorano v Štepanjskem naselju. Zadnji vrtec bo zgrajen v Kašlju

Objavljeno
22. februar 2017 09.18
jpe-Zoran Janković
Maša Jesenšek
Maša Jesenšek
Ljubljana – Gradnja prve faze zadrževalnika Brdnikova se nasmiha podjetju Trgograd. Ta je na včerajšnjih pogajanjih dal najnižjo ponudbeno ceno. Župan Zoran Janković je začetek gradnje napovedal že za marec, ko naj bi začeli graditi tudi nogometno dvorano v Štepanjskem naselju.

Maša Jesenšek

Zadrževalnik Brdnikova je najpomembnejši projekt v pristojnosti MOL na področju zagotavljanja poplavne varnosti. Po izvedbi prve faze sicer občani, ki jih ob močnejšem dežju ogroža Glinščica, še ne bodo bolj varni pred poplavami, saj večinoma zajema urejanje cestne infrastrukture. Je pa to osnova za drugo in nadaljnje faze projekta, v katerih bo urejen zadrževalnik.

Na včerajšnjih pogajanjih devetih kandidatov za izvedbo prve faze gradbenih del je najugodnejšo ponudbo oddalo podjetje Trgograd. Razpisana dela bi izvedli za 1,98 milijona evrov (2,41 milijona z DDV). Ali bo posel res dobilo litijsko podjetje, ki je ponudbo oddalo skupaj s hrvaškim GP Krk, sicer še ni gotovo, saj razpisno komisijo šele čaka preverjanje pogojev in dokumentov. Če bodo ti ustrezali razpisnim pogojem, bo pogodba sklenjena s Trgogradom, sicer bodo postopek ponovili pri drugem najugodnejšem ponudniku. To je bil včeraj Hidrotehnik z za dobrih 40 tisočakov dražjo ponudbo.

Dovoljenje za vrtec

Marca se bo po županovih napovedih začela tudi gradnja nogometne dvorane v Štepanjskem naselju, ki jo bo v javno-zasebnem partnerstvu z občino gradilo podjetje Trigemini, katerega lastnika sta nogometaša Boštjan Cesar in Bojan Jokić. Kot je na včerajšnji novinarski konferenci povedal Janković, so zanjo že pridobili gradbeno dovoljenje. Gradbeno dovoljenje pa je občina dobila tudi za novi vrtec v Zgornjem Kašlju. Arhitekturni natečaj za investicijo, ocenjeno na slabe štiri milijone evrov, je občina izvedla že pred štirimi leti. V vrtcu bo osem oddelkov za 176 otrok, župan pa je še povedal: »To je edini vrtec, ki ga bomo še gradili, kajti imamo dovolj mest za vse otroke. Okoli 92 odstotkov otrok je vključenih v vrtec, s tem pa bomo zagotovili še prostor za otroke na območju, kjer je največji prirast najmlajših.«