Janković v družbi velikih

V Grosuplju so prvemu možu ljubljanske občine izkazali čast zaradi uvedbe avtobusne proge 3G.

Objavljeno
11. januar 2018 22.28
Bojan Rajšek
Bojan Rajšek

Grosuplje – Zaradi dobrega sodelovanja med občinama pri uvedbi proge mestnega potniškega prometa 3G je ljubljanskega župana Zorana Jankovića doletela čast, da se je vpisal v spominsko knjigo posebnih gostov grosupeljske občine.

Za uspešno izvajanje projektov je potrebno dobro sodelovanje med občinami in prav takšno je, po prepričanju občinskega vodstva, tudi med občinama Grosuplje in Ljubljana. Uresničen skupni projekt, ki je občutno prispeval k bolj prijaznemu javnemu prevozu za grosupeljske občane, je že pred sedmimi leti uvedena mestna linija Ljubljanskega potniškega prometa.

In prav to je razlog, da sta direktor občinske uprave Dušan Hočevar in župan Peter Verlič, oba sicer člana SDS, k vpisu v spominsko knjigo povabila Zorana Jankovića, saj si dobrega sodelovanja ter uresničevanje projektov v skupno korist želijo v obeh občinah tudi v prihodnje.

Janković je ob tej priložnosti povedal, da sta za razvoj občine potrebna vizija in pogum, česar županu Verliču po prepričanju prvega moža ljubljanske občine ne primanjkuje, zato mu je zaželel vnovično izvolitev na jesenskih lokalnih volitvah.

Omenjena proga mestnega avtobusa v Grosuplju je bila uvedena leta 2011 z namenom, da se poveča število uporabnikov javnega potniškega prometa. Po besedah direktorja LPP Petra Horvata so to uresničili, saj so v prvem letu prodali vsega eno mesečno vozovnico, letos pa že tristo.

Ob odprtju je mesečna vozovnica stala 117 evrov, potniki so morali dodati še 37 evrov za mestni potniški promet. Kasneje so ceno vozovnice znižali na 63 evrov in ta je že vključevala tudi vožnjo po Ljubljani. Horvat je opozoril, da so stroški proge 3G visoki, zato grosupeljska občina skladno s podpisano pogodbo sofinancira prevoze s četrt milijona evrov na leto.