Janković: V sodbi piše, da je bil sklep KPK nepravilen in nezakonit

V zvezi z vloženo tožbo proti namestniku predsednika KPK Roku Praprotniku je župan povedal, da bo privolil v mediacijo.

Objavljeno
04. marec 2014 13.03
Posodobljeno
04. marec 2014 13.03
Zoki tiskovka
Mo. Z., Delo.si, STA
Mo. Z., Delo.si, STA
Ljubljana − V sodbi upravnega sodišča glede vpogleda v dokumentacijo nadzora nad premoženjem ljubljanskega župana Zorana Jankovića je zapisano, da so bili sklepi Komisije za preprečevanje korupcije nepravilni in nezakoniti, je na novinarski konferenci poudaril župan. Vprašal se je, kako so na KPK lahko prepričani, da niso takšni tudi preostali sklepi KPK.

Ljubljanski župan Zoran Janković je danes komentiral sodbo upravnega sodišča, ki je ugodilo njegovi tožbi in odpravilo sklep Komisije za preprečevanje korupcije (KPK), s katerim je komisija januarja lani zavrgla županovo vlogo za vpogled v spis. Poudaril je, da v 11. in 12. točki sodbe piše, da je bil sklep KPK nepravilen in nezakonit.

Župan je govoril tudi o tožbi, ki jo je januarja vložil proti namestniku predsednika KPK Roku Praprotniku. Janković je prepričan, da je Praprotnik z določenimi izjavami, tudi na družbenem omrežju twitter, posegel v njegovo dobro ime. Kot je pojasnil župan, je dobil predlog za mediacijo, ki ga namerava po posvetu z odvetnikom tudi sprejeti. Je pa poudaril, da bo Praprotnika zastopala odvetniška pisarna Zidar Klemenčič, ki jo vodi soproga predsednika Komisije za preprečevanje korupcije Gorana Klemenčiča. Spomnil je, da se mu v veliko primerih očita družinske povezave z njegovimi sinovi, ki pa da živijo v ločenem gospodinjstvu in nimajo poslov z občino. »A tu so pa družinske povezave dovoljene. Ni nikogar drugega, ki bi lahko to opravil?« se je po pisanju Slovenske tiskovne agencije še vprašal Janković.